tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Tarihi İstanbul Gezisi

Tarihi İstanbul Gezisi

Tarihi İstanbul Turu: Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Daha Fazlası  

İstanbul kendine hayran bırakan muhteşem yerleri ile şairlere ilham, büyük medeniyetlere yapmış olduğu başkentlik ile de tarihe kaynak olmuş bir şehir. Asya ile Avrupa’yı birleştiren İstanbul, Türkiye’nin kalbi olmanın yanı sıra dünyanın da en önemli merkezlerinden biri. Marmara Denizi, Haliç ve boğazın çevrelediği İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ ile komşu olup stratejik konumuyla Türkiye’nin ekonomisine yön veren bir kent. Kentin gelirinin en büyük dilimini sanayi alırken diğer paylardan birini de turizm alıyor. Detaylı zaman ayrılarak gezilmesi gereken İstanbul, misafirlerini her mevsim başka güzellikleri ile ağırlıyor.

tarihi istanbul turu

Byzantion’dan İstanbul’a Kadar Süregelen 100 Efsane

Roma, Bizans ve Osmanlı’ya başkent olan İstanbul; 1600 yıl boyunca çeşitli dinlere ve kültürlere kucak açmış ve kozmopolit bir şehir haline gelmiş.

Her dönemin kalıntılarını taşıyan şehir kurulduğu günden beri birçok isim almış. Byzantion, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, Makarrı Saltanat, Asitane, Darülhilafe, Dersaadet gibi isimlerle anılan İstanbul, şimdiki ismine ise Cumhuriyet’in ilanından sonra kavuşuyor.

Her şehir hakkında efsaneler var ama İstanbul bu konuda oldukça fazla hikâyeye başrol oluyor. Surların melekler tarafından inşa edildiği söylenen rivayetlerin arasında Hz. İsa’nın ölmeden önce son kullandığı kadehin İstanbul’da olduğu da yer alıyor. 

İstanbul’un Kısa Tarihi

Arkeolojik kazılar doğrultusunda İstanbul’un tarihi 8 bin 500 yıl öncesine kadar gidiyor. Yaşamın başladığı dönem 3 bin yılı aşkınken, başkentlik yaptığı yıllar ise bin 600 yıl öncesine kadar dayanıyor. İstanbul ilk olarak Roma İmparatorluğu’na, daha sonrasında da Bizans İmparatorluğu’na başkentlik ederek tarihe adını altın harflerle yazdırmış. 1453 yılında ise Fatih Sultan Mehmet’in 53 günlük kuşatması ile Osmanlı İmparatorluğu’na geçen İstanbul, Türkiye’nin başkenti Ankara seçilene kadar tahtını korumuş.

 

İstanbul’a Nasıl Gidilir?  

Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen İstanbul’a Pegasus Hava Yolları’nın birçok ülkeden ve şehirden direkt uçuşu bulunuyor. Türkiye’de 30, dünyada 50’den fazla şehirden alacağınız İstanbul uçak bileti ile Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı’na veya Avrupa yakasındaki İstanbul Havalimanı’na iniş yapabilirsiniz.

 

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri; ritmi düşmeyen gece hayatı ve kültürel aktivite zenginliği ile turistleri büyüleyen İstanbul, bir saniyenizin bile boş geçmeyeceği bir şehir. İsterseniz eski sokakları keşfe çıkabilir, kültürel aktivitelere katılabilir; isterseniz de sarnıçları, sarayları dolaşarak tarihsel bir yolculuğa koyulabilirsiniz. 

Kuleler

Kız Kulesi

İstanbul ile özdeşleşmiş, kentin her tanıtımında yer alan Kız Kulesi ve Galata Kulesi mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Boğazın ortasındaki konumu ile seyirlik bir manzara sunan Kız Kulesi, tarih boyunca hapishane, radyo istasyonu, deniz feneri, karantina merkezi ve gümrük kontrol noktası olarak kullanırken şimdilerde ise kentin en önemli restoranlarından biri olarak hizmet veriyor.

Bizanslılar tarafından inşa edilen Galata Kulesi, İstanbul’un göbeğinde muhteşem bir tarih kokusu yayıyor. Bir zamanlar fener kulesi olarak kullanılsa da sonrasında gördüğü yangınlar ile harap olan yapı son olarak 1967’de restore edilmiş ve ziyaretlere açık hale gelmiş. Her gün binlerce kişinin kuyruğa girdi Galata Kulesi’nde İstanbul’a karşı çay içme keyfini mutlaka yaşamalısınız.

Galata Kulesi

 

Saraylar

Topkapı Sarayı

Günümüze kadar ulaşan saraylar içerisinde dünyanın en eski ve en büyük saray olma unvanına sahip olan Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı Devleti’nin yönetim ve ikametgâh merkezi olmuş bir saray. Mimari yapısı, 300.000’e yakın arşiv belgeleri ve dünyada eşi benzeri olmayan değerli koleksiyonlara ev sahipliği yapması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Topkapı Sarayı 1985 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girmeye hak kazandı. Topkapı Sarayı yazın 09.00-18.45, kışın ise 09.00-16.45 saatleri arasında ziyarete açık.

Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, imparatorluğun görkemini vurgulamak için yapılmış bir saray. 1924’e kadar 6 padişaha hizmet veren saray, 1927-1949 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanıldı. Ama Dolmabahçe Sarayı’nı en değerli kılan şey ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında hayata karşı gözlerini burada yummuş olması. Saray, 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Camiler

Sultanahmet Cami

İstanbul, Türkiye’de en fazla camiye sahip olan bir şehir. Camiler arasında mutlaka gezilmesi gerekenlerin başında ise Sultanahmet Cami ve Süleymaniye Cami geliyor. Gösterişi ile göz dolduran Sultanahmet Cami, 6 minaresi ve içerisindeki çiniler ile Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biri. Süleymaniye Cami ise Mimar Sinan’ın şaheseri olan bir cami. İçerisinde bulunan medrese, hastane, külliye, hamam, kütüphane ve dükkanlarla cami aynı zamanda eski dönemde halka hizmet verilen bir yerdi.

Müzeler

Arkeoloji Müzesi İstanbul

İstanbul’da 100’den fazla müze bulunuyor. Her birinde ayrı bir tarih yatan müzeler arasından en çok ziyaret alanlar ise Ayasofya Camii, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı Müzesi, Rahmi Koç Müzesi ve İstanbul Oyuncak Müzesi.

Adalar

Adalar

Antik dönemden beri İstanbul kadar meşhur olan İstanbul’un adalarından Sedefadası, Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası’nda düzenli bir yerleşim yokken Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada turistlerin ilgi noktası. Vapurlar ile geçilen adaların içerisinde ulaşım ise bisiklet ya da faytonlar ile sağlanıyor. Yemyeşil adalar içinde derin bir nefes alırken tarihi yapıları ve eski evleri gezebilirsiniz.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki İstanbul Yapıları

Barındırdığı tarihi yapılar ile İstanbul, 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi. Kültürel kategoride 4 bölgenin dahil edildiği yerler arasında Hipodrom, Ayasofya, Aya İrini, Küçük Ayasofya Camisi ve Topkapı Sarayı’nı içine alan Arkeolojik Park; Süleymaniye Camisi ve çevresini içine alan Süleymaniye Koruma Alanı; Zeyrek Camisi ve çevresini içine alan Zeyrek Koruma Alanı ve Tarihi Surlar Koruma Alanı bulunuyor.

İstanbul gezisi sırasında bu koruma alanlarını da mutlaka görmenizi öneririz.

İstanbul’a Ne Zaman Gidilir?

Yıllık ortalama sıcaklığı 13.5 derece olan İstanbul’da; yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise yağışlı ve ılıktır. İstanbul’u rahat ve keyifle keşfetmek için yağış oranının en düşük olduğu mayıs-eylül ayları arasındaki bir dönemi tercih edebilirsiniz. Etkinlik ve festival çeşitliliğiyle öne çıkan şehirde, ilgi alanlarınıza yönelik organizasyonları seyahat planınıza dahil edebilir, seyahat tarihinizi bu doğrultuda belirleyebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL 

İstanbul Aktiviteleri

İstanbul’un büyüleyici ve özgün dokusunu keşfe çıkmak için pek çok aktiviteye katılabilir, hem yerel hem de uluslararası etkinliklerin bir parçası olabilirsiniz. Yalnızca kültürel organizasyonlarla değil; şehir turları ve spor etkinlikleriyle de gününüzü değerlendirebilirsiniz. 

Boğaz Turu 

Boğaz turu

Bir tarafınıza Asya, diğer tarafınıza Avrupa yakasını alarak yapacağınız boğaz turunda İstanbul’u denizin üzerinden izlemek bir başka keyif. Sahil kenarında sıralanmış evler, iki yakayı birbirine bağlayan köprüler, Çırağan ve Beylerbeyi Sarayı ve Rumeli Hisarı’nı gördükten sonra turdan dönmek istemeyeceksiniz.

İstanbul (Avrasya) Maratonu

1979 yılından beri İstanbul’un simgesi haline gelen ve sporda önemli bir yeri olan İstanbul Maratonu, her yıl dünyadan ve Türkiye’den binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşiyor. Kasım ayında düzenlenen maratonda 4 adet kategori bulunuyor.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali

Her yıl nisan ayında yerli ve yabancı dansçıların katılımı ile gerçekleştirilen dans festivali, renkli sahnelere ev sahipliği yapıyor. Tüm seviyelerde workshopların da yapıldığı festival, dünya çapında tanınmış DJ ve dansçıları da ağırlıyor.

İstanbul Film Festivali

Uluslararası düzeyde düzenlenen İstanbul Film Festivali, 1982 yılından beri her yıl nisan ayında sinema severlerin ilgi odağı oluyor. İki hafta süren festivalde çeşitli dallarda yarışmalar ve gösteriler bulunuyor.

Sahaf Festivali

Beyoğlu Belediyesi tarafından, Eylül ayında düzenlenen Sahaf Festivali; İstanbul’un tüm sahafları ile kitap tutkunlarını bir araya getiriyor. Yaklaşık iki hafta süren festival, katılımcılarına geçmişten günümüze yolculuk tadında bir etkinlik sunuyor.

İstanbul Eğlence Durakları

Beyoğlu İstiklal Caddesi

İstanbul; misafirlerine her tarz eğlence seçeneği sunan, oldukça dinamik ve hareketli bir şehirdir. Eğlence anlayışınız ne olursa olsun, İstanbul’da aradığınızı bulabilirsiniz. Gece kulüplerinin ve barların yoğun olarak bulunduğu Taksim ve Ortaköy; gece hayatında hareketlilik ve renklilik arayanların gözde rotası olarak biliniyor. Daha geleneksel mekanlar arayanlar ve meze-balık tercih edenler ise Kumkapı ve Çiçek Pasajını tercih ediyor. Yan yana meyhanelerin dizildiği Nevizade sokağı ise tarihi ve kendine özgü atmosferi ile öne çıkıyor. Neredeyse 24 saat boyunca hareketliliğin sürdüğü bu sokak, konuklarına nostaljik ve farklı bir deneyim sunuyor.

Biraz daha sessiz ve sakin bir alternatif arayanlar ise restoran ve barlarıyla ön plana çıkan Kadıköy ve Karaköy’ü tercih edebilir. 

Konser salonlarından jazz barlara, gece kulüplerinden lüks restoranlara; İstanbul, tam anlamıyla Türkiye’nin kalbi olarak tanımlanabilir. Bu özelliğiyle, misafirlerini gülümsetecek bir seyahat vadeden şehir; 7/24 eğlence tabirinin hakkını veriyor.

İstanbul’da Ne Yenir?

Türkiye’ye özgü lezzetlerinin tamamının keşfedilebileceği İstanbul; bu zenginliği sayesinde gastronomi turizmi için en çok tercih edilen rotalar arasında yer alıyor. Yalnızca Türkiye’ye özgü değil dünya mutfağının öne çıkan lezzetlerinin de deneyimlenebileceği şehirde her tarz restoran ve kafe bulunuyor.  

İstanbul sokak lezzetleri

Şehri ziyaret ettiğinizde sadece İstanbul’a özgü lezzetleri tatmak isterseniz; bulunduğu bölgeyle özdeşleşen tatları için yola koyulabilirsiniz. Bu tatlardan bazıları; Sultanahmet köftesi, Kanlıca yoğurdu, Sarıyer Böreği, kumpir (Ortaköy), kokoreç (Beyoğlu), balık-ekmek (Eminönü), çikolata (Beyoğlu), ıslak hamburger (Kadıköy). İstanbul, balıkçıları, midyecileri ve kebapçıları ile de ön plana çıkar.

İstanbul’da Nerede Kalınır?  

İstanbul, konaklama açısından hiç zorluk yaşamayacağınız; otelden pansiyona, butik otelden aparta oldukça fazla alternatif sunan bir şehir. Seyahat planınızı belirledikten sonra, rotanıza göre konaklayacağınız yeri rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Turistik rotalara yürüme mesafesinde olmak isterseniz Sultanahmet’i; gece mekanlarına yakın olmak isterseniz Taksim ve civarını tercih edebilirsiniz. Hem gezilecek yerlere hem de eğlence mekanlarına yakın olmak isterseniz Haliç bölgesinde yer alan konaklama seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz.

İstanbul'da nerede kalınır

Daha konforlu bir seyahat deneyimi için ev kiralamak isterseniz, kiralık ev seçeneklerini de kişi sayısı ve lokasyon kriterlerinde filtreleyebilirsiniz.

Seyahat amacınız iş ise, konaklama için “iş ve ticaret bölgesi” olarak tanımlanabilecek Anadolu yakasını tercih edebilirsiniz. Bu yakada konaklamak isterseniz Kadıköy ve Üsküdar’daki seçeneklere göz atabilirsiniz.

Gündüz İstanbul’u gezmek, akşam ise daha sessiz bir yerde konaklamak isterseniz; İstanbul’a yakın ve doğasıyla büyüleyen rotaları tercih edebilirsiniz. İstanbul’a yakın bu destinasyonlar arasında en çok turist ağırlayan rotalar; Ağva, Şile ve Avşa Adası’dır.


REZERVASYON YAP

 

İstanbul Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • İstanbul, dünyanın en hızlı büyüyen turizm merkezi seçildi.
  • Yedi tepeye inşa edilmesinden dolayı “Yedi Tepe İstanbul” olarak da anılıyor. 
  • İstanbul’un nüfusu Yunanistan, Tunus, Portekiz, Avusturya, İsveç gibi ülkelerin olduğu 130’dan fazla ülkenin nüfusundan fazla.
  • Karaköy ve Beyoğlu arasında hizmet veren Tünel, dünyanın en eski ikinci metrosu olma unvanına sahip. 
  • Türkiye’nin kültür ve moda başkenti kabul edilen İstanbul’da büyük ve lüks alışveriş merkezlerinin yanı sıra butik mağazalar, semt pazarları, geleneksel dükkanlar ve büyük çarşılar da bulunur. Bu seçenekler arasında turistler tarafından en çok tercih edilenler; Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, İstinye Park ve Kanyon’dur. Semt pazarları ise haftanın her günü farklı lokasyonlarda kurulmaktadır.
  • İstanbul’dan şehrin kültürel dokusunu taşıyan pek çok ürün satın alabilirsiniz; özel motifli kilimler, antikalar, özel kumaşlar… Bu tarz hediyeler almak isterseniz otantik dükkanları da bulabileceğiniz Kapalı Çarşı’yı tercih edebilirsiniz. Baharatları, lokumları, seramikleri ve deri dükkanları ile ünlü olan Mısır Çarşısı’nı da ziyaret edebilir, hem kendinize hem de sevdiklerinize özel pek çok şey satın alabilirsiniz.
  • İstanbul; Agatha Christie, Paul Theroux, Ernest Hemingway gibi ünlü yazarların yanı sıra Türk yazar ve şairlere ilham kaynağı olmuş bir şehir.
  • 50’den fazla yabancı film ve klip İstanbul’da çekildi.

Ünlü isimlerin İstanbul hakkında söylediği sözlerden bazıları şöyle:

  • Pierre Loti: “Ah İstanbul! Beni büyüleyen isimlerden en çok büyüleyeni yine sensin.”
  • Napolyon: “Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, İstanbul başkenti olurdu.”
  • Lamartine: “Dünyaya son kere bakacaksın deseler, bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterdim.”
  • Gyllius: “Dünyadaki bütün şehirler yok olabilir, fakat İstanbul gönüllerde yaşamaya devam eder.”
  • Joseph Hellert: “İstanbul dünyanın gerçek başkentidir. Konumu bakımından yeryüzünde rakibi yoktur.” 
  • Fransız Şairi Alphonse de Lamartine: “İstanbul’un manzarasının güzelliğini hiçbir fırça ve kalem layıkıyla tarif edemez.”,
  • Mustafa Kemal Atatürk: “İki büyük cihanın kesinti noktasında, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde yeri olan şehirdir.”

 

Türkiye'deki Diğer Popüler Yerler

efes antik gezi turu

Halfeti gezi turları

Göbeklitepe gezi turu

ölüdeniz gezi turu

pamukkale gezi turu

kapadokya gezi turu

Yukarı Yukarı