En Ucuz Konya Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Konya Hava Durumu
Yakındaki Şehirler
Varış havalimanı: | Konya Havalimanı |
İstanbul – Konya uçuş süresi: | 1 saat 20 dakika |
Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konya, İç Anadolu bölgesinde yer alır. Yapılan araştırmalar Konya’da yerleşimin tarih öncesi çağdan beri var olduğunu gösterir. Konya ovası üzerinde yer alan Çatalhöyük, tarihteki en eski yerleşimin merkezlerindendir. 2012 yılında UNESCO Dünya Miras listesine alınan Çatalhöyük‘te günümüzden 9000 yıl öncesine ait eserlere rastlanmıştır.
Kentin ismi Mitolojide İkon, Bizans kaynaklarında Tokonion, Frigler döneminde Kavania, Roma döneminde İconium ve Selçuklu döneminden günümüze kadar da Konya olarak devam bilinir.
Konya, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de görülmeye değer bir kenttir. Çevresinde çok sayıda bulunan irili ufaklı göl, Konya ovasına hayat verir, ekolojik turizm açısından da bölgeyi canlandırır. Ancak Konya denince akla ilk gelen Mevlana Celaleddini-Rumi’dir. Şems-i Tebrizi ile kesişen yolları, Mevlana üzerinde yeni ufuklar açılmasına vesile olmuş, onu ilahi aşkın zirvesine çıkarmıştır. Yüzyıllardır süregelen hoşgörünün öncüsü, din bilgini ve mutasavvıf Mevlana’nın eserlerini okuyan yerli-yabancı yüzlerce kişi her yıl Konya’da onu ziyaret eder.
Pegasus’un ucuz uçak bileti kampanyaları ile her bütçeye uygun bir Konya seyahati gerçekleştirmek mümkün.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Konya Havalimanı direkt uçuşu yaklaşık 1 saat 20 dakika sürer. Ayrıca Konya Havalimanı’ndan Pegasus ile Kopenhag’a da direkt uçuş yapılır.
Konya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı aktarmalı olarak yurt içinde 25, yurt dışında ise 78 merkeze Pegasus ile uçuş gerçekleşir.
Uygun fiyatlarla Konya uçak bileti satın alabilmek için Pegasus’un bazı dönemlerde düzenlediği kampanya ve promosyonları takip edebilirsiniz.
Konya Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Şehir merkezine yaklaşık 18 km uzaklıkta bulunan Konya Havalimanı, Konya’nın tek havalimanıdır. Şehir merkezine ulaşımda Havaş Servis Otobüsleri, taksi, araç kiralama, transfer hizmetleri kullanılabilir. Havaş Servis Otobüsleri ile Konya Hava Limanı, Aydınlıkevler, Kulesite, Sille Kavşağı, Belediye, Alaaddin, Zafer, Fuar ve Anıt güzergahlarını kullanarak 30 dakikada merkeze ulaşılır.
Daha hızlı ve rahat bir yolculuk yapmak isteyenler uçuş öncesinde rezervasyon yaparak Pegasus araç kiralama hizmetinden yararlanabilirler.
Şehir İçi Ulaşım
Konya’da şehir içi ulaşım hafif raylı sistem ve belediye otobüsü ile sağlanır. Şehirdeki belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarında ortak ulaşım kartı olan “Elkart“ kullanılır. Ayrıca belediye otobüslerinde ve tramvaylarda temassız özelliği olan banka kartları ile de ödeme yapılabilir. Otobüs ve tramvay duraklarında “ATUS” akıllı toplu ulaşım sistemi sayesinde araçların sefer saatlerini ve güzergahlarını görmek mümkündür.
Konya turizmin yanı sıra aynı zamanda Anadolu’nun önemli bir ticaret merkezidir. Bünyesinde dört sanayi bölgesi mevcuttur. Kente hem turizm hem de ticaret amacıyla gelenlerin konaklayabilecekleri birçok alternatif bulunur. Kentin hiçbir bölgesinde trafik sorunu yaşanmadığı için kentin biraz dışında kalan konaklama yerlerinde de rahatlıkla kalınabilir. Kent merkezindeki oteller tarihi çarşılara ve alışveriş merkezlerine yürüme mesafesindedir.
Ziyaretçiler Konya seyahatleri için Pagasus aracılığı ile de otel rezervasyonu yapabilirler.
Konya Mutfağı birçok İç Anadolu şehrinde olduğu gibi un ve et ağırlıklı yemeklerden oluşur. Konya’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan Etli Ekmek şehir merkezinde fırınlarda ve lokantalarda yaygın biçimde yapılır.
Fırın Kebabı, Tirit, Su Böreği, Bamya Çorbası Konya’ya özgü yapılışları ile misafirlerin beğenisine sunulan diğer lezzetlerdir.
Konya’da neyin nerede yenmesi konusunda detaylı bilgilere Konya’da Ne Yenir? yazısından ulaşılabilir.
Konya seyahati sırasında faydalı olabilecek vize, çevre şehirler, hava durumu, önemli telefonlar gibi bilgiler şöyle sıralanabilir:
Vize hakkında
Türkiye 11 Nisan 2014 tarihinde e-vize uygulamasına geçmiştir. E-vize anlaşmalı ülkelerden Türkiye‘ye gelmek isteyen yabancı misafirler tüm vize işlemlerini çevrim içi olarak tamamlayabilirler. Yabancı ziyaretçiler verilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 60 gün daha geçerliliği olan bir pasaport taşımalıdır.
Çevre şehirler
- Ankara (259km)
- Isparta (242 km)
- Afyonkarahisar (226 km)
- Eskişehir (338 km)
Hava Durumu
Orta Anadolu ikliminin etkisinde olan Konya’da kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kurak geçer. Ilıman geçen bahar ayları Konya ziyareti için en uygun zamandır.
Önemli Telefonlar
- Ülke kodu: +90
- Şehir kodu: +332
- Konya Havalimanı: +90 332 239 13 43
- Polis:155
- Ambulans:112
- İtfaiye:110
Konya yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük ilidir. Oldukça geniş olan bu alanda hem doğa hem de kültür turizmi bakımından gezginlerin dolu dolu gezebilecekleri yerler mevcuttur.
Konya şehir merkezinin ilk uğrak yeri Mevlana Müzesi ve Türbesi’dir. Özellikle aralık ayının 17. gününe denk gelen haftada gerçekleşen Şeb-i Arus ve Mevlana’yı anma törenlerini izlemek isteyen yerli-yabancı birçok kişi bu dönemde Konya’ya, Mevlana Türbesi’ne akın eder. Konya şehir merkezinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma birçok eser günümüzde hala sağlam bir şekilde yerini korur. Bunlar arasında İplikçi Cami, Şerafettin Cami, Alaaddin Cami ve Karatay Medresesi görülmeye değer eserlerdendir.
Konya’nın tarihi kadar doğal güzellikleri de ilgi çeker. Özellikle Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Tuz Gölü ve Beyşehir Gölü doğaseverlerin keyifle gezdiği, muhteşem manzaralarıyla profesyonel fotoğraflara konu olan yerlerindendir.
Konya’da gezilip görülmesi gereken yerlere ilişkin detaylı bilgilere Konya Gezi Rehberi üzerinden ulaşılabilir.
En Uygun Konya Uçak Biletleri
SIKÇA SORULAN SORULAR
Konya için en ucuz uçak biletleri Pegasus’un dönemsel kampanyaları ile satın alınabilir.
İstanbul – Konya arası uçuşlar yaklaşık 1 saat 20 dakika sürmektedir.
Konya, Türkiye’nin büyük kültür merkezlerinden biridir. Özellikle inanç turizmi kapsamında yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler Mevlana’nın hoşgörü felsefesini tüm dünyaya taşırlar. Şehrin huzurlu doğası da önemli özelliklerindendir.
Havaların nispeten ılık olduğu Eylül-Ekim ile Nisan-Haziran ayları arası Konya seyahati için idealdir.
Konya ve çevresini gezmek için 4-5 gün konaklamak yeterlidir.
Konya’nın toplu ulaşım kartı olan “Elkart” ile otobüs, hafif raylı sistem gibi toplu taşıma araçlarında indirimli bir şekilde ulaşım kolaylığı sağlanır. Ayrıca temassız özelliği bulunan banka kartları ile de belediye otobüslerinde ve tramvaylarda ödeme yapılabilir.
Gönüller diyarı Konya son derece güvenli bir şehirdir. Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan kentte hırsızlık oranları çok düşüktür. Bununla birlikte her turistik şehirde olduğu gibi kalabalık yerlerde meydanlarda, toplu taşıma araçlarında kişisel eşyalara sahip çıkılması tavsiye edilir.
Turistik bir şehir olmasına karşın Konya pahalı olmayan bir şehirdir. Türkiye’nin diğer illerine kıyasla daha uygun fiyatlıdır.