tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Vize Rehberi Vize Rehberi
İçindekiler


NOT: Bu yazı Ağustos 2024 tarihinde hazırlanmıştır. T.C. vatandaşlarına yönelik bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız. Başvuru aşamasında resmi kurallar geçerlidir ve Timatic kontrolü yapılmalıdır.

Hollanda Vize Başvurusu

Kültürel ve turistik seyahatlerin yanı sıra ticari amaçlarla da sıklıkla ziyaret edilen Hollanda’ya giriş yapabilmek için T.C. vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Seyahat süresine göre uzun ya da kısa süreli alınabilen vizeler için konsolosluklar farklı belgeler talep etmektedir. Çoğu kişi için zorlayıcı olan vize süreci hakkında sizin için hazırladığımız vize rehberini inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hollanda Uçak Bileti Aldınız Mı?

Hollanda vize işlemleri sırasında uçuş bilgilerinin ibraz edilmesi zorunludur. Ülkeye gidiş/dönüş uçak bileti ile varsa transit/ara uçuşların bilgilerinin konsolosluğa bildirilmesi gerekmektedir. Vize işlemleri sırasında zorluk yaşamamak için Hollanda uçak bileti sayfasından seyahat tarihinize göre uçuşları inceleyebilir, erken rezervasyon avantajından yararlanabilirsiniz.

Bu Yazılar da İlginizi Çekebilir:

Hollanda Gezi Rehberi

Amsterdam Gezi Rehberi

Eindhoven Gezi Rehberi

Hollanda Vize Türleri

Hollanda vize türleri seyahat amacı ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

C Tipi vizeler, Hollanda’ya 90 günü aşmamak kaydıyla yapacağınız seyahatler için başvurmanız gereken vize türleridir. Schengen veya kısa süreli vize olarak bilinen C tipi vize ile Hollanda’nın yanı sıra Schengen üye ülkelerine de seyahat edebilirsiniz.

T.C. vatandaşları için Schengen vizesi başvurularında pasaport türü de büyük önem taşımaktadır. Hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hollanda’ya seyahat edebilmektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde kısa süreli vize alarak ülkeye seyahat edebilir.

Hollanda Turistik Vizesi

Hollanda’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyenler bu vize ile 90 güne kadar ülkeyi gezebilir. Schengen vizeleri arasında en sık başvuru yapılan türlerin başında gelen bu vize turistik faaliyetlere izin verir.

Hollanda Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri

Ülkeye iş amaçlı ya da fuar ziyaretleri için seyahat edeceklerin ticari vizeye başvurması gerekmektedir. 90 güne kadar olan iş seyahatlerinde Hollanda’da bulunan iş ortaklarından davetiye almak zorunludur.

Hollanda Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi

Hollanda’da yaşayan aileniz, akrabalarınız ya da arkadaşlarınızı ziyaret etmek için bu vize türüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. 90 günü aşmamak kaydıyla yapacağınız ziyaretler için yakınlarınızın belediyeden davetiye mektubu talep etmesi zorunludur.

Hollanda Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Ülkeye yapılacak konferans ve seminer katılımları ile sportif faaliyetler için kültürel vizeye başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bu vize türü ile 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde kültürel faaliyetlere katılabilirsiniz.

Hollanda Kısa Süreli Öğrenim Vizesi

Öğrenciler de eğitim için Hollanda vizesine başvuruda bulunabilmektedir. Özellikle yaz sezonunda verilen eğitimler için 90 gün için geçerli kısa süreli öğrenim vizesine başvurmak mümkündür.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Geçici ikamet vizesi olarak da bilinen D Tipi vizeler 90 günden fazla sürecek seyahatler için alınması gereken vize türüdür. Aile birleşimleri, uzun süreli yurt dışı eğitimleri, stajlar ve oturma izni için bu vizeye başvuruda bulunabilirsiniz.

Antiller Vizesi

Hollanda Krallığı’nın Karayipler’de bulunan Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St Eustatius ve St Maarten bölgelerini ziyaret etmek isteyenlerin Antiller vizesi alması gerekmektedir. Bu vize ile 90 günü aşmamak kaydıyla belirlenen bölgelere seyahat edebilirsiniz. Kısa süreli Antiller vizesini daha sonra uzatmak mümkün değildir. Antillerde 90 günden uzun süre kalacakların oturum izni alması gerekmektedir.

Hollanda Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 26 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Hollanda vizesi başvuru formunu internet üzerinden doldurmak gerekmektedir.
  • Hollanda vizesi başvuru formu Türkçe, İngilizce ya da Flemenkçe dil alternatifleri ile doldurulabilmektedir.
  • 2 Şubat 2020 itibarı ile seyahatlerden en fazla 6 ay önce C Tipi Schengen vize başvurusunda bulunmak mümkündür.
  • 25 Eylül 2014 tarihi itibarı ile Schengen üye ülkelerine giriş için daha önceden parmak izi verenlerin şahsen başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Geçerli pasaportunuz var ise vekalet verdiğiniz 3. kişi sizin yerinize başvuru işleminizi gerçekleştirebilmektedir.
  • Pasaport ve kimlik için verilen parmak izleri vize için istenen parmak izlerinden farklıdır. Bu nedenle, Schengen vizesi için daha önce parmak izi vermediyseniz başvurunuzu şahsen yapmanız gerekmektedir.
  • Hollanda konsoloslukları, gerekli gördükleri durumlarda başvuru sahiplerinden randevu talep edebilmektedir.
  • Hususi ve umuma mahsus pasaport sahibi T.C. vatandaşları, Schengen Bölgesi dışında kalan bir ülkeye Hollanda aktarmalı transit geçiş yapacaksa, transit vize almak zorundadır. İstisnalar için Timatic kontrolü gerekmektedir.

Hollanda Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport (Pasaportların son 10 yılda çıkarılmış olması, seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğinin bulunması ve yan yana en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.)
  • Varsa önceden kullandığınız pasaportların asılları
  • Hollanda vizesi başvuru formu (Eksiksiz ve hatasız doldurulan başvuru formlarının ıslak imzalı olması gerekmektedir.)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (3,5x4,5 cm ölçülerinde olması gereken fotoğrafların son 3 ay içinde çekilmesi, arka fonunun beyaz olması ve daha önce vize işlemlerinde kullanılmamış olması gerekmektedir.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus müdürlüğü ya da e-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi
  • Hollanda uçuş ve konaklama bilgileri (Hollanda’da kalacağınız otelin rezervasyon dökümleri ile uçak bileti rezervasyonlarının çıktılarının başvuru sırasında gösterilmesi gerekmektedir.)
  • Banka hesap dökümü (Finansal durumu gösteren hesap dökümlerinin son 3 ayı yansıtması gerekmektedir. Hesap dökümleri ıslak imzalı ve kaşeli olarak teslim edilmelidir.)
  • 4A SGK dökümü (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu (Yalnızca sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Çalışılan şirkete ait imza sirküleri
  • Vergi levhası (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Son 3 aya ait faaliyet belgesi ya da Ticari Sicil Belgesi (Yalnızca işverenler için geçerli)
  • Varsa tapu ve kira kontratları, kredi kartı ve araç ruhsatı fotokopileri
  • Varsa belediyeden talep edilebilen davetiye mektubu
  • Vize sponsor dilekçesi (Maddi geliri yetersiz olanlar için geçerli)

Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?

Sponsor dilekçeleri, konsoloslukların talep ettiği maddi desteği sağlayamayan işsizlerin ve öğrencilerin vize başvurusunda verebilecekleri dilekçedir. Vize sponsor dilekçeleri 3 aydan kısa süre içinde hesap hareketleri aktif olmayanlar tarafından da kullanılabilmektedir.

Vize sponsor dilekçesi yazabilmek için 1. dereceden akraba olma şartı aranmaktadır. Başvuru sahiplerinin 1. dereceden aylık belirli bir gelire sahip akrabaları olan anne, baba, eş ve çocuklar sponsorluk yapabilmektedir.

Buradan vize sponsor dilekçesi örneğini inceleyerek dilekçenizi daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hollanda Vize Ücreti Ne Kadar?

Vize başvuru sürecinde ödemekle yükümlü olduğunuz farklı gider kalemleri bulunmaktadır. Hollanda vize harç ücretleri ve danışmanlık merkezi ücretlerinin yanı sıra bilgisayar çıktısı ve fotokopiler, biometrik fotoğraf, varsa danışma merkezine göndereceğiniz kargolar gibi kalemlere de bütçe ayırmanızda fayda bulunmaktadır.

Ağustos 2024 tarihi itibarı ile Hollanda vizesi için geçerli olan ücretler aşağıdaki gibidir:

Vize Başvuru Sahibi Vize Ücreti
Yetişkinler (12 yaş ve üzeri) 90 Euro
Çocuklar (6-12 yaş arası) 45 Euro
Çocuklar (0-6 yaş arası) Ücretsiz

Başvuru Merkezleri

Hollanda’ya vize başvuruları Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılmaktadır. Kurumların yetki alanları belli olsa da vize işlemleri için bölge ayrımına gidilmemiştir. Yetki alanı dışında kalan şehirlerde yaşıyorsanız da Ankara ve İstanbul’da vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

  • Hollanda Büyükelçiliği

Adres: Turan Güneş Bulvarı, Hollanda Caddesi No:5 06550 Ankara Telefon: +90 312 409 18 00 Hollanda Büyükelçiliği Yetki Alanı: Afyon, Ankara, Aksaray, Amasya, Ağrı, Antalya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir ve Karabük.

  • İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu

Adres: İstiklal Cad. No: 197, 34433 Beyoğlu, İstanbul Telefon: +90 212 393 21 21 İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova.

Randevu Nasıl Alınır?

Hollanda vize randevularını birlikte çalıştığınız danışmanlık merkezleri ya da turizm acenteleri aracılığı ile alabilirsiniz. Seyahatinizden 15 gün önce konsolosluğun belirlediği gün ve saate alınacak randevuya şahsen katılmanıza gerek yoktur. Schengen vizesi için 5 yıl geçerli parmak izi olanlar danışmanlık merkezlerine vekalet vererek randevuya gitmeden de Hollanda vizesi alabilmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

  • Hollanda vize başvurusunda bulunacakların öncelikle seyahat amacına ve süresine göre vize türüne karar vermesi gerekmektedir. 90 güne kadar olan seyahatleriniz için C Tipi (Schengen vizesi), 90 günden uzun sürecek seyahatleriniz içinse D Tipi vizeye başvuruda bulunabilirsiniz. Karayip bölgesine seyahat edeceklerin ise Hollanda Antilleri vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir.
  • Vize türüne karar vermenizin ardından Hollanda vize başvuru formunu İngilizce, Türkçe ya da Flemenkçe olarak online ortamda doldurabilirsiniz.
  • Vize türüne göre konsolosluğun talep ettiği tüm belgeleri eksiksiz ve belirlenen sırada hazırlayarak danışmanlık merkezine teslim etmeniz gerekmektedir.
  • Danışmanlık merkezleri teslim ettiğiniz belgelerle birlikte Hollanda konsolosluklarından randevu talebinde bulunmaktadır. Parmak izi uygun olanların randevuya şahsen katılmasına gerek yoktur.
  • Belgelerin incelenmesinin ardından vize süreci sonuçlanmaktadır. Buradan vize başvuru takibinizi yapabilirsiniz.

Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda Konsolosluğu’nun vize randevusunun ardından teslim edilen belgeleri incelemesi ve vize sonucunu bildirmesi yaklaşık 15 gün sürmektedir. Resmî tatiller ve ek belge istenmesi gibi durumlarda bu süre daha da uzayarak 45 güne kadar çıkabilmektedir.

Tüm Vize Rehberleri

Almanya Vize Rehberi

Arnavutluk Vize Rehberi

Avusturya Vize Rehberi

Azerbaycan Vize Rehberi

Bahreyn Vize Rehberi

Belçika Vize Rehberi

Birleşik Arap Emirlikleri Vize Rehberi

Bosna-Hersek Vize Rehberi

Çek Cumhuriyeti Vize Rehberi

Danimarka Vize Rehberi

Fas Vize Rehberi

Finlandiya Vize Rehberi

Fransa Vize Rehberi

Gürcistan Vize Rehberi

Irak Vize Rehberi

İngiltere Vize Rehberi

İran Vize Rehberi

İspanya Vize Rehberi

İsrail Vize Rehberi

İsveç Vize Rehberi

İsviçre Vize Rehberi

İtalya Vize Rehberi

Katar Vize Rehberi

Kazakistan Vize Rehberi

Kıbrıs Vize Rehberi

Kırgızistan Vize Rehberi

Kosova Vize Rehberi

Kuveyt Vize Rehberi

Lübnan Vize Rehberi

Macaristan Vize Rehberi

Makedonya Vize Rehberi

Mısır Vize Rehberi

Norveç Vize Rehberi

Romanya Vize Rehberi

Rusya Vize Rehberi

Sırbistan Vize Rehberi

Suudi Arabistan Vize Rehberi

Türkiye Vize Rehberi

Ukrayna Vize Rehberi

Umman Vize Rehberi

Ürdün Vize Rehberi

Yunanistan Vize Rehberi

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ucuz Hollanda uçak bileti nasıl alırım?

Hollanda için en ucuz uçak biletleri kış döneminde ve hafta içi günlerinde bulunabilir. Ayrıca Pegasus’un bazı dönemlerde düzenlediği kampanyalar ve promosyonlarla uygun fiyatlı Hollanda uçak bileti satın alınabilir.  

 

Hollanda’yı neden ziyaret etmeliyim?

Hollanda, kanalları, köprüleri, değirmenleri ve tarihi binalarının yanı sıra muhteşem doğası ile de görenleri kendine hayran bırakır. Nisan-mayıs aylarında ülkenin tamamında, rengarenk lale bahçeleri, eşsiz manzaralar oluşturur. Kışın donan kanallarda buz pateni keyfi, gezginlere için farklı bir aktivite yapma imkanı sunar. Yaz aylarında açık hava meydanlarında düzenlenen konserler, festivaller yerli yabancı yüzlerce sanatseveri bir araya getirir.  

 

Hollanda seyahati için ideal dönem nedir?

Hollanda seyahati için en ideal dönem lale mevsimi olan nisan-mayıs ve havaların ısındığı temmuz-ağustos aylarıdır.  

 

Hollanda’nın kullandığı saat dilimi nedir?

Hollanda GMT+2 saat dilimini kullanır. 

 

Hollanda vize istiyor mu?

Hollanda’ya seyahat edebilmek için bordo pasaport sahiplerinin Shengen vizesi alması gerekir. Shengen vizesi ile Hollanda ve diğer Shengen bölgesi ülkelerde 90 günü aşmamak şartı ile kalınabilir. Ancak vize hangi ülke için alınmışsa, Shengen bölgesine ilk giriş o ülkeden yapılmalıdır. Yeşil pasaport sahipleri ise vize almadan 90 gün ile sınırlı Shengen bölgesi serbest dolaşım hakkına sahiptir. 

Türkiye ile Hollanda arasındaki saat farkı nedir?

Hollanda Türkiye’nin yaz döneminde bir, kış döneminde 2 saat gerisindedir.           

Yukarı Yukarı