En Ucuz Oslo Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Oslo Hava Durumu
Varış havalimanı: | Oslo Gardermoen Havalimanı |
İstanbul – Oslo uçuş süresi: | 4 saat |
Norveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Oslo, aynı zamanda Oslo eyaletine de adını vermektedir. İskandinavya’nın en büyük dördüncü şehri olma unvanına sahiptir. Norveç’in ekonomik ve idari başkent olan bu güzel şehir festivalleri, gece hayatı, lüks otelleri ve gezip görülebilecek birçok güzelliğiyle her yıl milyonlarca turistin ilgisini çekmektedir. Avrupa’nın refah düzeyi en yüksek ve en mutlu şehirlerinden biri olan Oslo’yu ziyaret etmek için siz de mutlaka bir neden bulacaksınız.
Tarihi dokusunu ve yerel kültürünü keşfetmek isteyenler için harika bir konaklama deneyimi sunan Oslo’nun ilginç mutfağını da keşfetmek isteyeceksiniz. Siz de bu güzel şehri tanımak ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Pegasus ucuz uçak bileti kampanyalarını takip edin ve uygun fiyatlı konaklama seçeneklerinden yararlanın.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Oslo Gardermoen Havalimanı arasında direkt uçuşlar düzenlenmektedir. İstanbul aktarmalı olarak Oslo ile farklı rotalar arasında ulaşım imkanı da bulunur. İstanbul – Oslo arası uçak yolculuğu 3 saat 30 dakika sürmektedir. Oslo ziyaretiniz öncesi uçuş hakkında merak ettikleriniz için bize yazabilirsiniz.
Oslo-Gardermoen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Havalimanı Hakkında
Havalimanı Oslo şehir merkezinden 35 km uzaklıktadır. Şehir merkezine ulaşımda tren, Flybusseb otobüsleri ya da havalimanı shuttle hizmetlerinden yararlanabilirsiniz ancak toplu ulaşımın Oslo’da oldukça pahalı olduğunu hatırlatmakta fayda olacaktır. Taksiler ve araç kiralama da şehir merkezine ulaşım da birer seçenek olarak kullanılabilir. Dilerseniz Oslo ziyaretinizi planlarken Pegasus araç kiralama hizmetiyle rezervasyon yaparak daha konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.
Şehir içi Ulaşım
Şehir içi ulaşım hatları oldukça gelişmiş olan Oslo’da gitmek istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tüm ulaşım hatlarında kullanmak üzere Oslo Pass adlı ulaşım kartından yararlanmak mümkündür. Bu kartlar 24, 48 ve 72 saat geçerli olan versiyonları bulunmaktadır. Toplu ulaşım oldukça pahalı olduğu için bu kart biraz daha ekonomik yolculuk yapmanıza olanak sağlayabilir.
Şehirde tren, tramvay, otobüs ve metro hatları yaygın olarak kullanılır ve tüm şehri kapsamaktadırlar. Bunun dışında şehir içi ulaşımda bisiklet kiralamak da ekonomik seçenekler arasında bulunuyor.
Oslo’da konaklama alternatifleri bulunsa da şehirdeki otellerin birçoğu lüks hizmet sağlamaktadır. Şehir küçük ve yürüyüş için ideal bir şehir olduğu için ulaşım sıkıntısı yaşanmayan bir yerdir ve bu sebeple konaklama yapmak için özellikle şehir merkezinin seçilmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. Konaklama yapabileceğiniz bölgeler arasında tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gamle Oslo, şehir merkezinden biraz daha uzakta konaklamak isteyenler için Sentrum, Oslo’nun doğası ve manzaralarıyla iç içe olan St Hanshaugen ve yerel halka daha yakın olan Frogner ile Majorstuen bölgeleri bulunuyor. Eğer kalabalığı ve alışverişi seviyorsanız Grünerlokka da iyi bir konaklama bölgesi olacaktır. Bölgeler arasında çok fazla fiyat farkı görülmemektedir ancak şehir merkezinden uzaklaşıldıkça konaklama seçeneklerinde daha uygun fiyatlı tesisler bulmak mümkündür. Bunun yanında Oslo’da uygun fiyatlı konaklama için Pegasus ile otel rezervasyonu da yapabilirsiniz.
Oslo mutfağının bel kemiği elbette balıktır. Bunun yanında mutfakta en çok tüketilen yiyecekler arasında kuzu eti, patates, çeşitli otlar, tavuk ve sebzeler bulunur. Ana yemeklerde çoğunlukla balık, deniz ürünü ve et yemekleri servis edilir. En çok tüketilen balık türü somondur ve ızgara olarak yanında patates salatası ve otlarla servis edilir.
Mutfağın en bilinen yemekleri arasında Lefse denilen ve patatesli gözlemeyi andıran bir kahvaltılık bulunur. Yöresel yemekler arasında Farikal ön plana çıkar. Koyun etiyle yapılan bir tür güveç olan Farikal’ı yerel restoranlarda deneme imkânı bulabilirsiniz. Pinnekjott denilen kuzu kaburgasından yapılan yemek de yerel lezzetler arasında bulunur. Sulu bir yemek olan Sodd ise, geleneksel çorbalar arasında yer alıyor. Oslo mutfağı hakkında daha fazlasını Oslo’da Ne Yenir? yazısında bulabilirsiniz.
Oslo ziyaretiniz öncesinde bilmeniz gerekenleri alt başlıklarda sıraladık.
Vize Hakkında
Oslo Schengen bölgesinde yer alan bir Avrupa şehridir. Schengen vizesi sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar Oslo’yu ziyaret edebilirler.
Çevre Şehirler
- Fredrikstad (90 km)
- Drammen (43 km)
- Sandefjord (122 km)
- Porsgrunn (140 km)
Hava Durumu
Oslo’da nemli ve ılıman okyanus iklimi hakimdir. Kış ayları karlı ve oldukça soğuk geçer. Hava sıcaklıkları -5 derecenin altına düşebilmektedir. Haziran ayından itibaren yükselen sıcaklıklar yaz aylarında Oslo ziyaretini ideal kılar. Sıcaklıkların en yüksek olduğu aylar temmuz ve ağustos aylarıdır ve sıcaklıklar 33 dereceye kadar yükselebilir. Yaz ayları yağmurlu geçtiği için ani yağışlara hazırlıklı olmanızda fayda olacaktır.
Önemli Telefonlar
- Ülke Kodu: +47
- Şehir Kodu: 2
- Oslo Havalimanı Telefonu: +47 64 81 20 00
- Acil Durum Hattı: 112
Oslo’da ilk görmek isteyeceğiniz yer Liman Bölgesi olacaktır. Doğayla iç içe bir şehir olan Oslo’nun meşhur heykel parkını ve tarihi saraylarını görmeden dönmeyin. Modern Opera Binası, Viking Gemi Müzesi, Oslo Katedrali ve pek çok müze de Oslo’da ziyaret edilmeyi bekleyenler arasındadır.
1849’da yapımı tamamlanmış olan Kraliyet Sarayı’nı Karl Johans Caddesi’nin sonunda ziyaret etmeniz mümkündür. Bu cadde şehrin en kalabalık ve popüler caddelerinden biridir. Cadde de pek çok mimari yapı, tarihi bölge ve müzeyi ziyaret etme imkânı bulabilirsiniz. Doğasıyla da göz dolduran yemyeşil bir park olan Vigeland Heykel Parkı da görülmeye değer bir yerdir. Gustav Vigeland’ın 1920 ile 1943 yılları arasında ürettiği yapıtların sergilendiği park keyifli bir gün için idealdir. Akershus Bölgesi ve Akershus Hisarı da Oslo’da görülmeye değer manzararlara sahne olan yerlerdir. Siz de bu güzel şehri keşfetmek ve Oslo hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Oslo Gezi Rehberi sayfasını ziyaret edin.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Ucuz Oslo biletini bulmak Pegasus’la çok kolay. Kış aylarında daha az ziyaret edilen Oslo’ya ucuz bilet alabilmek için sezon dışında seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz.
Bununla birlikte tatilinizi birkaç ay öncesinden planlamak da ucuz uçak bileti bulabilmenin yollarından biri olabilir. Biletinizi bedavaya getirmek istiyorsanız Pegasus’un BolBol üyesi olabilir ve biriken puanlarınızla uçak bileti satın alabilirsiniz. Daha fazla ucuz uçak bileti fırsatı için Pegasus’un kampanyalarını takip etmeyi unutmayın.
İstanbul – Oslo arası uçuşlar yaklaşık 4 saat sürmektedir.
Sakin ve doğayla iç içe bir Avrupa şehrinde lüks bir tatil yapmak istiyorsanız ve kültürel yapısını keşfetmek istiyorsanız Oslo’yu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Festivalleri ve yılın her dönemi gerçekleşen etkinlikleriyle de Oslo herkes için eğlence vadeden bir şehirdir.
İklimi oldukça soğuk olan Oslo’yu ziyaret etmek için en ideal dönem hava sıcaklıklarının 20 derecenin üzerine çıktığı haziran, temmuz ve ağustos ayları olacaktır. Yaz aylarında havaların yağmurlu olabileceğini göz önüne alıp hazırlık olmanızda fayda vardır.
Oslo’yu keşfetmek için en azından 2 gününüzü ayırmalısınız.
Türkiye (GMT +3) ile Norveç (GMT +1) arasındaki saat farkı 2 saattir.
Refah seviyesi oldukça yüksek bir şehir olan Oslo çok güvenli bir şehirdir ve hırsızlık olayları seyrek görülmektedir.
Oslo oldukça pahalı bir şehirdir. Özellikle konaklama, yeme-içme ve alışveriş konularında fiyatlar oldukça yüksek olabilmektedir.