tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Oslo Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

İskandinavya’nın 4. Büyük, Norveç’in ise en büyük şehri olan Oslo, yüksek refah seviyesi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Bir liman şehri olarak 1049’da kurulan ve daha önceki adı “Christiania” olan şehir; 1925 yılından itibaren Oslo adını almıştır. Oslo kelimesi, Lo deresinin denize karıştığı yer, dere ağzı anlamına gelir. 1925’teki kuruluşundan sonra ülkenin kültürel ve finansal olarak merkezi haline gelen kent dünyanın en pahalı şehirleri arasında yer alır. Tarihi boyunca birçok yangınla mücadele etmek zorunda kalan Oslo, sık sık yeniden inşa edilmiştir.

oslo şehir mimarisi

Oslo Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Norveç
Bölge: Güney Norveç
Yüz ölçümü: 454 km2
Dil: Norveççe
Ortalama sıcaklık: 3.8 C
İklimi: Ilıman Okyanus İklimi
Bitki örtüsü: İğne yapraklı ağaçlar ve dağ çayırları
GMT ile arasındaki fark: GMT+2
Telefon Kodu: +47
Para Birimi: Norveç Kronu
Priz Tipi: Tip F ve Tip C


Oslo’ya Nasıl Gidilir?

İskandinavya’nın popüler rotalarından birisi olan Oslo’ya Pegasus Hava Yolları aracılığıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuşla, Türkiye’nin herhangi şehrinden ise İstanbul aktarmalı olarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Seyahat planınızı yaptıktan sonra size uygun tarihleri seçerek Oslo uçak bileti alabilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Oslo-Gardormeon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Şehir merkezinden 50 km uzaklıkta bulunan havalimanından şehir merkezine ulaşımı tren ve otobüs seçenekleri ile rahatça sağlayabilirsiniz. Tren seçeneği ile şehre yaklaşık 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Hızlı tren ve normal tren olarak iki seçeneğiniz mevcut. SAS otobüsleri de tercih edebileceğiniz bir diğer seçenektir.

Ayrıca havalimanı çıkışında bulunan shuttlelar ile de kısa sürede şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşım saatlerini ve seçeneklerini görmek için Oslo ulaşım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gezinizin tamamını daha konforlu kılmak isterseniz Pegasus araç kiralama sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Seyahat tarihlerinize göre sunulan araç seçeneklerinden ideal aracınızı seçebilir, havalimanından teslim alabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir İçi Ulaşım

Oslo şehir içi ulaşım

Oslo şehir içinde toplu ulaşım oldukça gelişmiştir. Toplu ulaşım metro, otobüs, tramvay, tren ve feribotlarla sağlanır. Oslo’da genel toplu ulaşım ağına Ruter adı verilir. Metro sistemi T-bane olarak adlandırılır ve Zone 1 ve Zone 2 olarak adlandırılan iki bölgeye hizmet sunar. Şehrin hemen her bölgesine metro hattı ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Oslo Pass adlı bileti aldığın takdirde; otobüs, feribot, metro hatta havalimanı ulaşımını sağlayan toplu taşıma araçlarına ücretsiz olarak binebiliyorsun. 24, 48 ve 72 saat geçerli üç alternatifi bulunan Oslo Pass sayesinde daha uygun fiyatla şehir içi ulaşımını sağlayabilirsin.

Oslo Pass’ı kullanabileceğin bir diğer alan ise müze girişleri. Bu kart, 30’u aşkın müzeye ücretsiz bir şekilde giriş yapmanı sağlıyor. Bazı restoranlarda, lunaparklarda, kayak merkezlerinde hatta konser biletlerinde bile bu kart sayesinde indirim alabilirsin.

Ayrıca şehirde sıklıkla kullanılan bir ulaşım biçimi olarak bisiklet de kiralayabilirsiniz.

Oslo’ya Ne Zaman Gidilir?

Oslo'ya ne zaman gidilir

Haziran, temmuz ve ağustos aylarında Oslo’yu gezmek için en uygun zaman dilimidir. Yaz aylarında bol yağış almasına rağmen hava sıcaklarının uygun olması sayesinde bu aylarda gezi planınızı daha rahat uygulayabilirsiniz. Şehrin kültürel ve sosyal yapısını gözlemleyebilmek için 2 veya 3 günlük bir gezi planı yeterlidir.

Oslo'daki Festivaller

Şehirde yılın belli dönemlerinde birbirinden farklı konseptlerde festivaller düzenlenir. Özellikle müzik festivalleri ile dikkat çeken şehirde aynı zamanda farklı kültürel etkinlikler de vardır. Geziniz sırasında bu festivallerden birine katılarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

  • Oslo Live Müzik Festivali (Haziran)
  • Oslo Jazz Festivali (Ağustos)
  • Oslo Rock Festivali (Ağustos)
  • Bollywood Film ve Kültür Festivali (Ağustos)
  • Oslo Uluslararası Film Festivali (Kasım)

 

Oslo’da Gezilecek Yerler

İskandinavya'nın önemli şehirlerinden biri olması nedeniyle birçok kültürel ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan Oslo'da gezebileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Bunlardan bazıları;

Akershus Kalesi (Akershus Fortress)

oslo akershus kalesi

13.yüzyıl sonlarında Kral 5. Hakoon’un emriyle inşa edilen kale, bir dönem idam cezalarının uygulandığı bir hapishane olarak kullanılmıştır. Günümüzde de askeri amaçlarla kullanılmaya devam edilen kalenin içerisinde Norveç Silahlı Kuvvetler Müzesi ve Norveç Direniş Müzesi de bulunur.

Viking Gezi Müzesi

oslo viking müzesi

Oslo Üniversitesi bünyesinde bulunan Viking Gemi Müzesi aynı zamanda Norveç Halk Müzesi’nin bir parçası olarak hizmet veriyor. Bu müze Oseberg, Gokstad ve Tune kazı alanlarında ortaya çıkmış arkeolojik bulgulara ev sahipliği yapıyor. Viking Dönemi ile ilgili olarak en önemli parça, toprak altından bir bütün olarak çıkarılan Oseberg gemisidir. Yine bu döneme ait giyim eşyaları ve el aletleri de koleksiyonun önemli parçalarını oluşturuyor.

Karl Johans Caddesi

oslo karl johans cadddesi

Eski yolların geçitlerle birleştirilmesiyle oluşturulan bu cadde, kentin sosyal ve kültürel yaşamının nabzının attığı noktalardan biridir. Bu caddede alışveriş yapabilir, sokakları keşfe çıkabilir ve kafelerde vakit geçirebilirsiniz.

Kraliyet Sarayı

oslo kraliyet sarayı

Yaz boyunca ziyaret edebileceğiniz bu saray, 19.yüzyılın başlarında Norveç Kralı 3. Charles’ın ikameti için inşa edilmiştir. 1849 yılında kralın ölümünden sonra tamamlanabilen saray, günümüzde de kraliyet ailesinin hizmetindedir. Saray, Slottparken isimli yeşil alan içinde bulunur. Sarayın önemli bölümlerini 1 saatlik rehberli turlara katılarak gezebilirsiniz.

Vigeland Sculpture Park

oslo heykel parkı

Gustav Vigeland isimli heykeltıraşın hayatı boyunca yaptığı 200 heykelin bir arada sergilendiği park, tek bir heykeltıraşın eserlerinin sergilendiği dünyanın en büyük parkı özelliğini taşıyor. Ana kapı, köprü ve çocuk oyun alanı, çeşme, monolit plato ve hayat çarkı isimli 5 farklı bölümden oluşan bu parkta oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Oslo’da Nerede Kalınır?

Oslo otelleri

Oslo konaklama konusunda sunduğu birçok alternatif ile oldukça konforlu bir gezi planı oluşturmanızı sağlar. Konaklama amacınıza göre farklı bölgeleri tercih edebilirsiniz.

Şehrin merkezi olan Karl Johans Caddesi’nde yer alan oteller, ulaşım rahatlığı açısından en çok tercih edilen otellerdir. Şehrin hemen her türlü aktivitesine oldukça yakın olacağınız bu bölgede yer alan Radisson Blu Plaza Hotel, Scandic Victoria ve Scandic Karl Johan, caddenin tercih edilen otellerinden bazılarıdır.

Akerselve Nehri’nin kenarında ve tarihi binaları ile ünlü Grünerlokka Bölgesi’nde yer alan PS:Hotel ve Scandic Vulkan da turistler tarafından sıklıkla tercih edilen alternatifler arasındadır.

“Eski Oslo” olarak bilinen Gamle Oslo bölgesi botanik bahçeleri ile ünlü bir bölgedir. Şehir merkezindeki otellerin yanı sıra daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak bu bölgeyi tercih edebilirsiniz. Best Western Kampen Hotel ve Norwegian Hotel, Gamle Oslo’da tercih edebileceğiniz otellerden bazılarıdır.

Frogner Bölgesi ise, şehrin kalabalığından uzak bir gezi planı yapmak isteyenler için oldukça uygun bir bölgedir. Hem şehre ulaşımının yakın olması hem de sakin olması önemli tercih sebeplerindendir. Thon Hottel Slottsparken, Saga Hotel Oslo ve Ellingsens Pensjonat bu bölgede konaklayabileceğiniz otellerdendir.

Bunların dışında daha uygun fiyatlı alternatifler isterseniz şehirde yurt tarzında hizmet veren hostelleri de gözden geçirebilirsiniz.


OTEL REZERVASYONU YAP

Oslo’da Ne, Nerede Yenir?

Oslo yemekleri

İskandinav mutfağının önemli bir merkezi olan Oslo’da, farklı kültürlerin harmanlandığı bölge mutfağının özel lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

  • Røkt Laks (Tütsülenmiş Somon): Don Pippo Restaurant, Kjerag Café and Restaurant
  • Tørrfisk (Kurutulmuş Balık): Du Verden Restaurant, Børsen Spiseri
  • Kjøttboller (Köfte): Naboen Pub & Restaurant, San Leandros Tapas
  • Fårikål (Haşlanmış Et, Patates ve Balık): Kaffistova,Dovrehallen
  • Krumkake (Yuvarlak Kek): Backstube, Pastel de Nata

 

Her ihtimale karşı bir kaç ucuz Oslo restoranını da şuaraya bırakıyoruz: The Kasbah, Mucho Mas, Munchies Torggata, Peppes Pizza..

Oslo’da Ne, Nereden Alınır?

oslo belediye binası

Açık havada gezerek alışveriş yapmak isteyenler için Karl Johans Caddesi oldukça uygun bir tercihtir. Aradığınız birçok şeyi bir arada bulabileceğiniz dükkânlar, geleneksel giyim, kitap veya hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağazalar bu caddede bulunur.

Bölgenin ilginç ürünlerini bir araya getiren ve büyük bir bit pazarı olan Slurpen’i de ziyaret edebilirsiniz. Antika eserler, klasik eşyalar, kitaplar ve birbirinden ilginç sanat eserlerini burada bulabilirsiniz.

Lüks bir alışveriş deneyimi yaşamak isterseniz, özel tasarım butiklerine ev sahipliği yapan Aker Brygge sahil bölgesi de alışveriş için oldukça uygundur.

Merkez tren istasyonuna yakın olan Oslo-City alışveriş merkezi şehrin geri kalanından farklı olarak uygun fiyatlarıyla dikkat çeken bir merkezdir. Ayrıca Stortorvet adlı alışveriş merkezi de farklı mağazaları da bünyesinde barındırdığı için Oslo’nun önemli alışveriş merkezlerinden birisidir.

Oslo'ya özel hediyeler almak isterseniz ilk olarak İskandinav tarzında işlenmiş gümüş takılar bulabileceğiniz A&C Showroom'u ziyaret edebilirsiniz. Bir diğer hediye ise bölgeye özgü masallardan esinlenerek yapılan Gnomes ve Trol adlı bebeklerdir. Bu bebekleri Quality Shop'u ziyaret ederek satın alabilirsiniz.

Gece Hayatı

oslo opera binası

Oslo’nun oldukça renkli bir gece hayatı vardır. Şehir, pek çok gece kulübü, bar ve pub gibi eğlence mekânlarına ev sahipliği yapar. Karl Johans Gate gece hayatı için en popüler noktadır. Diğer bölgeler ise; Aker Brygge, Grünnerlokkeat ve Majorstua’dır. Bu bölgelerde geç saatlere kadar farklı birçok eğlence tarzını bir arada bulabilirsiniz.

Storgata’da bulunan The Oslo Crawl; Aker Brygge’de gastropub olarak hizmet veren Vérité; bir yer altı barı olarak oldukça ilginç bir ambiansı olan Schouskjelleren Mikrobryggeri eğlenceli bir gece geçirebileceğiniz alternatifler arasındadır.

Önemli Telefonlar

Ülke Kodu: +47

Şehir Kodu: 2

Oslo Havalimanı: +47 64 81 20 00

Polis: 112

Ambulans: 113

Yangın: 110

Yukarı Yukarı