tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Kayseri Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Eski adı “İmparator Şehri” anlamına gelen Kaisareia olan Kayseri; 5000 yılı aşkın tarihi ve başrolünü üstlendiği milyonlarca hikayesiyle, Türkiye’nin en çok ziyaret çeken rotaları arasındadır. Tarihi İpek Yolu’nun geçtiği şehir; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluklarının başkenti olmuş, bu özelliğiyle de medeniyet mirası niteliği kazanmıştır. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve Erciyes’in eteklerinde kurulan şehir hem kültür hem de doğa turizminin merkezlerinden biridir. 16 ilçeden oluşan Kayseri; Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir illeriyle komşudur. Tarihi boyunca sayısız kültüre ev sahipliği yapan ve bu sentezlenmeden doğan zenginliğiyle hayran bırakan Kayseri’ye ve seyahatinizi daha keyifli kılacak detaylara yakından bakalım.

Kayseri Gezi Rehberi

Kayseri Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: İç Anadolu
Yüz ölçümü: 16.970 km2
Ortalama sıcaklık: 10.4 C
İklimi: Sert Karasal
Bitki örtüsü: Bozkır
GMT ile arasındaki fark: UTC+3
Telefon Kodu: +352
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin popüler turistik rotalarından biri olan Kayseri’ye, yurt içi ve yurt dışında pek çok şehirden hava yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçuş noktaları ve saatlerini Kayseri uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan merkeze ulaşımda; servis, otobüs, taksi ve araç kiralama gibi pek çok seçenek mevcut. Bu seçeneklerden ilki, Kayseri Havalimanı’na inen tüm uçuşlar için düzenlenen Havaş servisleri. Yolculuk süresi yaklaşık 30 dakika olan bu servislerin, yolcu indirme duraklarını Havaş sayfası üzerinden görebilirsiniz. Kayseri Havalimanı’ndan her 20 dakikada bir kalkan ve Erciyes Kayak Merkezi dâhil şehrin birçok noktasına ulaşım sağlayan; 4, 100, 101, 102 ve 270 numaralı belediye otobüsleriyle de şehir merkezine gidebilirsiniz. Hem şehir merkezine ulaşımda hem de seyahatiniz boyunca daha konforlu bir seçenek arayışındaysanız, Pegasus’un seyahat tarihiniz ve beklentilerinize göre oluşturduğu araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir içi Ulaşım

Şehir içi ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olan Kayseri’de, ulaşım; otobüs, dolmuş ve tramvaylarla sağlanıyor. Tüm şehre yayılmış olan otobüs ağı, iki tramvay hattı ve dolmuşlarla da destekleniyor. Otobüs ve tramvay güzergâh ve saatlerini belediyenin ulaşım sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Ulaşımınızı indirimli ve pratik hale getirmek isterseniz, şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olan ve kişiye özel olarak düzenlenen Kart38’i temin edebilirsiniz. Kartı, ulaşım hatları üzerinde yer alan durakların yakınlarındaki bayi dolum noktalarından veya Kocasinan’da bulunan Kart38 İşlem Merkezi’nden satın alabilirsiniz.

Kayseri’ye Ne Zaman Gidilir?

Orta Anadolu’nun sert karasal ikliminin hâkim olduğu Kayseri’de; yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlıdır. Yıllık ortalama sıcaklığın 10.4 ºC olduğu Kayseri’de; en sıcak dönem Temmuz-Ağustos, en soğuk dönem ise Aralık-Şubat ayları arasında yaşanır. Kayseri’yi keşfetmek için en ideal dönem bahar ayları olsa da seyahatinizi kış aylarına ayarlayabilir ve Türkiye kayak turizminin nabzının attığı yerlerden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde eşsiz bir kış tatili yapabilirsiniz. Ortalama 2-3 günlük bir seyahat planıyla Kayseri’yi ve yakın illerini detaylıca gezebilirsiniz. Seyahatinizi daha eğlenceli bir deneyime dönüştürmek isterseniz, Kayseri’nin meşhur ve yöresel festival tarihlerine göre seyahatinizi şekillendirebilirsiniz.

Erciyes

Kayseri’deki Festivaller

  • Erciyes Kış Turizmi Festivali (Nisan)
  • Kayseri Uluslararası Film Festivali (Mayıs)
  • Festa2200 Bisiklet festivali (Temmuz)
  • İncesu Üzüm Festivali (Eylül)

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Sadece tarihi yapılarıyla değil; Erciyes Dağı, Kapuzbaşı, Sultan Sazlığı gibi doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Kayseri, her adım başında İç Anadolu’nun tarihi hikayelerini ve dokusunu hissedebileceğiniz bir şehir. Kültür ve doğa turizminin hakkını veren Kayseri’de gezilecek başlıca rotalara göz atmaya ne dersiniz?

Kayseri meydan

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Şehrin nabzının attığı Cumhuriyet Meydanı, Eski Kayseri ve Yeni Kayseri’nin harmanlandığı yer olarak tanımlanıyor. Şehrin en değerli yapılarından Kayseri Kalesi ve Saat Kulesi de bu meydanda yer alıyor.

Hunat Hatun Külliyesi

Mahperi Hatun tarafından yaptırılan ve cami, medrese, türbe ve hamamdan oluşan görkemli külliye; Selçuklu mimarisinin en değerli örneklerinden biri kabul ediliyor.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi

Gevher Nesibe Sultan’ın vasiyeti üzerine, kardeşi 1.Gıyaseddin tarafından inşa ettirilen ve “Çifte Medrese” olarak da bilinen yapı, günümüzde Selçuklu Devleti’nin değerli eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Talas

Kayseri’ye 12 km uzaklıkta bulunan ve 2000 yıllık bir yerleşim yeri olan Talas, korunmuş olan tarihi değerleri ile “kültür mozaiği” olma özelliği taşıyor. Günümüzde de, birçok eğitim faaliyeti ve sosyal-kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Soğanlı Vadisi

Coğrafi olarak oldukça ilginç bir yapısı olan ve Roma devrinden kalan kiliseleri ile ünlü olan Soğanlı Vadisi, Kayseri’ye 80 km uzaklıkta bulunuyor. Vadi; güvercinlik, mağara, barınak, kilise ve manastır olarak kullanılan ilginç kaya oluşumlarıyla, Kayseri’nin mutlaka görülmesi gereken rotaları arasında yer alıyor.

Kayseri’de Nerede Kalınır?

Kayseri sultanhanı

Her bütçeye uygun konaklama alternatifi bulunan Kayseri’de, konaklamanızı seyahat amacınız doğrultusunda biçimlendirebilirsiniz. Eğer Kayseri’nin gezilecek yerlerine yakın ve merkezi bir lokasyonda olmak isterseniz, Kocasinan veya Melikgazi bölgelerinde bulunan otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Wyndham Grand, Holiday Inn, Ibis Kayseri ve Novo Otel, Kocasinan’ın; Radisson Blu, Efra Suite ve Büpa Otel ise Melikgazi’nin en çok tercih edilen otelleri arasında yer alıyor. Eğer bir iş seyahatindeyseniz ve önceliğiniz havaalanına yakın olmak ise, tercihinizi Melikgazi’de bulunan konaklama seçeneklerinden yana kullanabilirsiniz. Eğer seyahatinizi Erciyes için planladıysanız; Ramada Resort, Magna Chalet gibi büyük otelleri değerlendirebilir veya Amalia Erciyes gibi butik bir otel tercih edebilirsiniz. Kayseri’nin pek çok bölgesinde günlük veya daha uzun vadeli opsiyonlarıyla ev-apart kiralama imkânı da bulunuyor.


OTEL REZERVASYONU YAP

Kayseri’de Ne, Nerede Yenir?

Kayseri mantı

Tarihi ve doğal zenginliğiyle ziyaretçilerine büyüleyen Kayseri; Türkiye’de gastronomi turizmi denildiği anda da akla ilk gelen şehirlerden biri olma özelliğini taşıyor. Peki, yemekleri ve tatlılarıyla lezzet yolculuğu garantileyen Kayseri’de neyi nerede yemelisiniz?

  • Geleneksel Kayseri mutfağı (Yaprak sarma, yağlama vs.): Elmacıoğlu İskender, Çemen’s Mutfak, Taşmekan Et Lokantası
  • Geleneksel Türk mutfağı (Tarihi Kayseri Mahallesi): Avlu Restoran
  • Kayseri mantısı: Kaşıkla
  • Cıvıklı: Bereket Dereli Cıvıklısı
  • Et Yemekleri: Hacı Steak House, Kemal Koçak Et Lokantası

 

Kayseri’de Ne, Nereden Alınır?

Melikgazi’de bulunan ve Kayseri’nin en büyük iki alışveriş merkezi olan Forum Kayseri ve Kayseri Park AVM’de aradığınız pek çok şeyi bulabilirsiniz. Yöreye özgü yiyecek ve el işlerinin satıldığı dükkânlara göz atmak isterseniz, Kayseri Kapalı Çarşı’ya uğrayabilirsiniz. Kayseri’den sucuk-pastırma, mantı ve gilaburu meyvesi alarak, yörenin ünlü lezzetlerini evinize taşıyabilir veya sevdiklerinize lezzetli bir hediye götürebilirsiniz. Bu seçeneklerin en ünlüsü pastırma için Pastırmacı Hayrullah ve Pastırmacı Fikret’i tercih edebilirsiniz.

Kayseri’de Gece Hayatı

Kayseri gece hayatı

Talas manzarasını seyredebileceğiniz bir mekân isterseniz Seyir Kafe’yi; canlı müzik eşliğinde daha hareketli bir program arayışındaysanız, Kocasinan’da bulunan Harman Pub’ı; daha sakin bir akşam planlıyorsanız lezzetli kahve ve tatlılarıyla oldukça ünlü olan Gönül Kahvesi’ni tercih edebilirsiniz. Farklı konseptli mekanları seviyorsanız, Melikgazi’de bulunan ve “sinema” temasıyla dekore edilmiş Sinemasal Bistro’da alternatif bir akşam programı oluşturabilirsiniz. Hem manzarası hem de ambiyansıyla oldukça nezih vakit geçirebileceğiniz Raddison Blu Hotel Roof Lounge da şehrin oldukça beğenilen, popüler gece mekanları arasında yer alıyor.

Önemli Telefonlar

Şehir Kodu: 352

Kayseri Havalimanı: 0352 337 52 44

Yukarı Yukarı