tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Van Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Başlıklar

Diğer Şehirler

van gölü

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehri olan Van, yüz ölçümü bakımından ülkemizin en büyük altıncı ilidir. 2014 yılında büyük şehir unvanını alan kent birbirinden güzel 13 ilçeye sahiptir. Etrafı volkanik dağlarla çevrilen ve çöküntü görünümünde olan Van Gölü ile dünya çapında tanınan şehir gerek tarihi geçmişi ve kültürel yapısı gerekse doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

MÖ 5000'li yıllara dayanan tarihi sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentin isminin nereden geldiğine dair birkaç rivayet söz konusudur. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne göre; Büyük İskender, Vank adlı bir mabetten esinlenerek şehre Van ismini vermiştir. Bir rivayete göre de şehri genişletip güzelleştiren Van isimli komutanın adı verilmiştir. Diğer bir rivayet ise Van isminin Urartu dilinde “biane” veya “vinae”den geldiğidir.

Şehir güneyde Şırnak ve Hakkâri, doğuda İran, batıda Van Gölü, Bitlis, Siirt ve kuzeyde Ağrı ile komşudur.

Van Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Doğu Anadolu
Yüz ölçümü: 19.069 km2
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 8.9 C
İklimi: Karasal
Bitki örtüsü: Bozkır
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +432
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Van’a Nasıl Gidilir?

Urartular, Persler, Hititler, Selçuklular gibi onlarca medeniyete kucak açan Van’a; Pegasus Hava Yolları'nın İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya'dan direkt uçuşları bulunmaktadır. Diğer şehirlerden Van'a ulaşmak için Pegasus Hava Yolları'nın aktarmalı uçuşları kullanılabilir. Uçuş seferleri ve saatleri hakkında bilgi almak için Van uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

 

Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Şehir merkezine 15 kilometre mesafede yer alan Van Ferit Melen Havalimanı, 1943 yılından beri hizmet vermektedir. Havalimanından şehir merkezine ulaşım; minibüs, belediye ve özel halk otobüsleriyle sağlanmaktadır. Havalimanının gelen yolcu çıkışında durağı bulunan 351 numaralı belediye otobüsünü kullanarak rahatça şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Van seyahatinizde araç kiralamak ve seyahatinizi daha konforlu kılmak isterseniz Pegasus araç kiralama hizmeti sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Pegasus’un seyahat tarihlerinize göre sunduğu araç seçeneklerinden beklentinize uygun aracı seçebilir, havalimanından teslim alabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir İçi Ulaşım

Van şehir merkezinde toplu ulaşım; minibüs ve otobüsler ile sağlanmaktadır. Belediye otobüslerinden yararlanmak isterseniz Belvan otobüs kartı temin edebilir ve şehir içi ulaşımınızı daha avantajlı hale getirebilirsiniz. Dilerseniz şehir içinde taksi de kullanabilirsiniz. Van ilçelerine de belirli saatlerde minibüs seferleri de bulunur.

Van’a Ne Zaman Gidilir?

Van'a ne zaman gidilir

Karasal iklimin hüküm sürdüğü Van’da kış ayları oldukça serttir. Van seyahatinizi sıcaklığın yükseldiği ilkbahar ve yaz ayları için planlayabilirsiniz. Türkiye’nin en fazla güneş alan şehirlerinden biri olan Van, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi, doğal güzellikleri, farklı kültürel yapısı ve mutfağıyla renkli bir şehir olan Van’ı gezmek için 2-3 gününüzü ayırmanız yeterlidir.

Van’daki Festivaller

Van seyahatinizi planlamadan önce şehirdeki festivaller hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden bilgi alabilirsiniz. Festivallerin olduğu tarihlerde seyahatinizi planlamanız daha eğlenceli bir tatil geçirmenizi sağlayabilir. İşte Van'daki festivaller ve etkinlikler:

  • Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali (Haziran)
  • Erçek Gölü Flamingo Göçü Festivali (Eylül)
  • Akdamar Adası Ayin Törenleri (Eylül)
  • Emrah ile Selvi Kültür Sanat Festivali (Haziran)
  • Kanispi Bal, Ceviz ve Doğa Festivali (Mayıs)

 

Van’da Gezilecek Yerler

Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Van, gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehirdir. Şehre gitmeden önce görülmesi gereken yerler hakkında bilgi sahibi olmak seyahat planınızı daha etkin yapmanıza yardımcı olur.

Van Kalesi

van kalesi

Şehrin sembolü olarak kabul edilen Van Kalesi, M.Ö. 9.yüzyılda Urartu Kralı 1. Sarduri tarafından yaptırılmıştır. Şehir merkezinden 5 kilometre uzakta yer alan kale içinde Analı Kız Açık Hava Tapınağı, Sardur Burcu, Menua ve II. Sarduri kaya mezarları bulunur. Kalenin yanında yer alan Van Evi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Hoşap Kalesi

van hoşap kalesi

Van’ın Gürpınar ilçesinde yer alan Hoşap Kalesi şehir merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır. Mahmudi Süleyman tarafından 1643 yılında yaptırılan kalenin içinde zindan, köy evleri, sarnıç ve mescit bulunur.

Van Gölü

van gölü ve akdamar adası

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van gölü, dünyanın en büyük sodalı gölüdür. Sodalı ve tuzlu bir yapıya sahip olan gölde sadece inci kefali türü balıklar yaşamaktadır. Göl üzerinde Akdamar, Kuşadası, Adır ve Çarpanak olmak üzere dört ada bulunur. 600 bin yıllık geçmişe sahip olan gölün, Nemrut Dağı’nın patlaması sonucu oluşan lavlar tarafından oluşturulduğu tahmin edilmektedir.

Akdamar Adası

Tarihi ve dini misyonu ile dikkat çeken Akdamar Adası önemli bir ziyaret noktasıdır. Ada üzerinde yer alan Akdamar Kilisesi Hristiyan âlemi açısından büyük önem taşır. Aynı zamanda eşsiz bir manzaraya sahip olan Akdamar Adasına Gevaş ilçesinden feribotlarla ulaşılabilir.

Muradiye Şelalesi

van muradiye şelalesi

Benzersiz doğal güzellikleri ile Doğu Anadolu’nun incisi olarak kabul edilen Van’a gittiğinizde mutlaka Muradiye Şelalesi’ni ziyaret etmelisiniz. Yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip olan şelalenin isminin IV. Murat’tan geldiği düşünülmektedir. Yemyeşil doğa, kuş cıvıltıları ve su sesleri ile bütünleşen Muradiye Şelalesi büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

 

Van’da Nerede Kalınır?

Van otelleri

Van, en çok ziyaret edilen Doğu Anadolu illerinden birisidir. Kahvaltısı, kendisine has lezzetleri, doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve köklü tarihi ile birçok turistin ilgi odağıdır. Şehir aynı zamanda zengin konaklama özellikleri ile de dikkat çekicidir.

Şehir merkezinde Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan oteller daha çok tercih edilmektedir. Bu caddeler üzerinde yer alan Büyük Urartu Hotel ve Elite World Van Otel en lüks Van otelleri arasındadır.

Van Gölü etrafında da birçok alternatif otel seçeneği mevcuttur. Van Gölüne yakın konaklamak isteyenler için ise Edremit ilçesinde yer alan Double Tree by Hilton Otel önerilir.


OTEL REZERVASYONU YAP

Van’da Ne, Nerede Yenir?

van otlu peynir

Van mutfağı zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Özellikle kahvaltısı, kebapları, çorbaları ve ciğeri ile ünlü olan Van; otlu peyniri, inci kefali ve birbirinden güzel et yemekleri ile akıllara kazınan lezzet bırakır.

  • Van Kahvaltısı: Sütçü Fevzi, Sütçü Kenan
  • Pide ve Lahmacun: İkizler Lahmacun
  • Saç Kavurma: Birkoç Sac Kavurma, Sultan Sarayı, Merkez Et Lokantası
  • Kebap: Mevlâna Kebap Salonu, Hanedan Sofrası, Kervansaray
  • Yöresel Yemekler: Halil İbrahim Sofrası, Anatolia Kaburga Evi, Aşiyan Ev Yemekleri

 

Van’da Ne, Nereden Alınır?

Van alışveriş

Van’ın iki büyük caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi’nde de birçok mağaza bulunmaktadır. Cumhuriyet Caddesinde Van’a özgü bir kuyumculuk sanatı olan savat işlemeli gümüşün beğeniye sunulduğu mağazalar bulunur. Yine bu cadde üzerinde Van’a özgü kilim ve halılara da rastlamak mümkündür. Rusların ve İranlıların bavul ticareti ile getirdiği ürünlerin sergilendiği Rus Pazarı ise oldukça dikkat çekicidir.

Van’da Gece Hayatı

Van gece hayatı

Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sayesinde Van gece hayatı oldukça hareketlidir. Van eğlence hayatının büyük kısmını türkü barlar oluşturur. Şehrin en eski türkü barlarından biri olan Halay yöresel ezgiler sevenlerin uğrak yeridir.

Daha soft müziklerin dinlenilebileceği Niçe Bar ise jazz ve bluesdan hoşlananlara hitap eder. Duvarlarını dünyaca ünlü yazarların fotoğrafları ile süsleyen Niçe Bar’da 90’lar gecesine katılabilirsiniz. Gece kulübü için en sık tercih edilen mekanlar ise One Club ve Urartu Disko’dur.

Önemli Telefonlar

Van Şehir Kodu: 432

Van Havalimanı: (0432) 227 00 01

Yukarı Yukarı