tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Adana Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Başlıklar

Diğer Şehirler

Torosların güneyinde, Seyhan’ın kıyısında bulunan Adana, Türkiye’de kültür ve gastronomi turizmi denildiğinde ilk akla gelen şehirler arasındadır. Tarihi MÖ 3000’li yıllara uzanan ve bereketli toprakları sayesinde Hititler’den Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, bu özelliğiyle tarih severler için ideal rotalar arasında yer almaktadır.

Adana şehri Seyhan nehri

Türkiye’nin en kalabalık 6. şehri olan Adana, ticaret ve kültür merkezi olma özelliğe de sahiptir. Peki, kendine has kültür ve özellikleriyle ünlenmiş Adana’da nerelere gitmeli, neler yemeli, neler içmeli? Gelin detaylara hep birlikte göz atalım.

Adana Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Akdeniz
Yüz ölçümü: 13.915 km2
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 19.3 C
İklimi: Akdeniz
Bitki örtüsü: Maki
GMT ile arasındaki fark: UTC+3
Telefon Kodu: +322
Para Birimi: Türk Lirası
Priz Tipi: Tip C


Adana’ya Nasıl Gidilir?

Adana alman köprü

Türkiye’nin önemli turistik rotaları arasında yer alan Adana’ya, yurt içi ve yurt dışında pek çok şehirden hava yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçuş detayları için Adana uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Adana Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Adana şehir merkezine oldukça yakın mesafede konumlanan Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda servis, otobüs, taksi ve araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Havaş servisleri; haftanın tüm günleri, 09.00, 14.00 ve 20.30 saatlerinde üç kez Osmaniye’ye kadar oluşturulmuş olan bir güzergâh ile hizmet vermektedir. Yolculuk süresi ortalama 105 dakika olan bu servislerin detaylarını Havaş sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz.

Havalimanı’ndan kalkan 135, 159, 250 ve 252 numaralı belediye otobüsleriyle de şehrin pek çok merkezi noktasına ulaşım sağlamak mümkündür. Bu otobüsler yaklaşık 45 dakikada bir hizmet vermektedir.

Seyahatinizi daha konforlu hale getirmek isterseniz Pegasus araç kiralama hizmetinden faydalanabilir, ihtiyacınız olan aracı kolaylıkla bulabilirsiniz.


ARAÇ KİRALA

Şehir içi Ulaşım

Adana’da şehir içi ulaşımda belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, metro ve taksi kullanılmaktadır. Oldukça gelişmiş bir ulaşım ağına sahip olan Adana’da otobüs saat ve güzergahları için belediyenin sayfasını inceleyebilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda kullanılan Kent Kart’ı edinerek, seyahatini daha ekonomik ve konforlu hale getirebilirsiniz.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Yazları, sıcaklık 40 dereceye kadar çıktığı ve oldukça bunaltıcı geçtiği için, Adana’yı gezmek için en ideal dönem bahar aylarıdır. Kış ayları bile çok soğuk olmadığı için seyahatinizi bu tarihlere de ayarlayabilirsiniz.

Adana yılan kalesi

Adana’daki Festivaller

Seyahatinizi daha renkli hale getirmek isterseniz, Adana’nın meşhur festivallerine de göz atabilirsiniz.

  • Portakal Çiçeği Karnavalı (Nisan)
  • Çukurova Rock Festivali (Nisan)
  • Uluslararası Adana Film Festivali (Eylül)
  • Adana Lezzet Festivali (Ekim)

 

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana’da camiden kiliseye, müzeden parklara kadar tarihi ve kültürel pek çok eser gezinizi dolu dolu planlamanıza yardımcı olacak. İşte Adana’dan görmeden dönmemeniz gereken yerlerden bazıları:

Taşköprü

Adana Taşköprü

Taşköprü; Roma İmparatorluğu zamanında inşa edilen ve Seyhan Nehri’nin üzerinde yer alan bir yapıdır. Yüzyıllar boyunca Asya ve Avrupa arasında önemli bir bağlantı görevini gören köprü, 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğindedir. Yeryüzündeki en eski köprülerden biri olan Taşköprü günümüzde Adana’nın sembollerinden biri olmuştur.

Ulu Cami

Adana Cami

Ramazanoğulları Cami olarak da bilinen Ulu Cami, Adana’da bulunan en eski yapılardan biridir. Ramazanoğulları Beyliği’nin başyapıtları arasında kabul edilen ve 1541 yılında açılışı yapılan cami, sahip olduğu tarihi doku ile hala etkileyiciliğini korumaktadır. Mimarisinde; Selçuklu, Memluk ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyan Ulu Cami, Adana’nın "eski şehir bölgesi" olarak adlandırılan kısımda yer almaktadır.

Bebekli Kilisesi

Tarihi 1880’li yıllara dayanan Bebekli Kilisesi, Adana’nın tarihi semtlerinden olan Tepebağ'da yer almaktadır. St. Paul adına İtalyan Katolik Kilisesi olarak yaptırılan kilise; oldukça iyi korunmuş ve tarihi dokusunu kaybetmemiştir. Adını, tunçtan yapılmış Meryem Ana heykelinin bebeğe benzetilmesinden alan kilise; Adana'nın tarihi ve kültürel zenginliğinin en büyük göstergelerinden biridir.

Adana Merkez Park

Adana’da tarihe kısa bir yolculuk yaptıktan sonra doğanın güzelliklerini barındıran mekânları da ziyaret etmek isterseniz; Adana Merkez Parkı tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Seyhan Nehri’nin kenarında konumlanan ve gerçek bir nefes alanı sunan bu park, Adana Belediyesi’nin ziyaretçilerine ücretsiz hizmete sunduğu alanlardan biridir. 2004 yılında yapımı tamamlanan Adana Merkez Parkı’nın en büyük özelliği ise 33 hektarlık alanı ile Türkiye’deki en büyük park olmasıdır. Park, botanik özellikleri ve rengârenk manzarası ile fotoğrafçıların da uğrak rotaları arasındadır.

Arkeoloji Müzesi

Şehrin tarihi kimliğini yansıtan müze 1924 yılında kurulmuştur. Bu özelliğiyle de Türkiye’nin en eski 10 müzesi arasında yer almaktadır. 17.000’in üzerinde arkeolojik eserin sergilendiği müzede; Hititlere ait kapır arslanı, yazıtlar ve lahitler de bulunmaktadır.

Adana'da Nerede Kalınır?

Adana saat kulesi

Pansiyondan aparta kadar pek çok konaklama seçeneği bulunan Adana’da her bütçe ve tercihe uygun oteller de bulunmaktadır. Eğer tercihiniz 5 yıldızlı bir otelden yanaysa, turistik mekanlara 10-15 dakikalık mesafede bulunan Sheraton Grand Adana’yı tercih edebilirsiniz. Seyhan Nehri ve parkların yanında konumlanan Sheraton Grand’de konaklarsanız, yeşil ile mavinin harmanlandığı muhteşem manzaralara sahip odalarda kalma şansınızda bulunmaktadır.

Daha uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız, hizmet kalitesiyle oldukça ön planda olan ve Taşköprü, Ulu Cami gibi tarihi mekanlara 15-20 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Golden Deluxe Otel’i tercih edebilirsiniz.

Adana’da bulunan uygun fiyatlı ve kaliteli oteller arasında yer alan Çavuşoğlu Otel de oldukça merkezi bir konumda yer almaktadır. Müşterilerinden oldukça güzel yorumlar alan Çavuşoğlu Otel’i de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Adana’nın pek çok bölgesinde ev-apart kiralama imkânı da bulunmaktadır.


OTEL REZERVASYONU YAP

Adana'da Ne, Nerede Yenir?

Adana Kebap

Kebaptan analı kızlıya, mumbardan sarı burmaya, tadı damakta onlarca lezzetiyle ünlü Adana; Türkiye’de gastronomi turizmi denildiği anda akla ilk düşen şehirler arasında yer alıyor. Peki, Adana’nın meşhur lezzet durakları hangileri?

  • Kebap: Onbaşılar Kebap, Yüzevler Kebap, Cikcik Ali,Birbiçer Kebap
  • Yöresel Adana mutfağı: Ciğerci Ulaş, Kaburgacı Yaşar Usta, Şırdancı Bedo
  • Dünya mutfağı: Paşalimanı Bistro & Lounge
  • Tost, börek vb: Kazım Büfe, Levent Börekçilik

 

Adana'da Ne, Nereden Alınır?

Adana alışveriş

Adana’da alışveriş denildiğinde; akla ilk olarak Tarihi Kazancılar Çarşısı geliyor. Ünlü Saat Kulesi’nin bulunduğu yer olan çarşı, Adana’nın en ünlü çarşısı kabul ediliyor. Bakır ve kazan imalatı yapan tüccarların bulunduğu çarşı, ayrıca ülkemizdeki en eski çarşılar arasındadır. Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz dükkân ve mağazaları da bulabileceğiniz Tarihi Kazancılar Çarşısı, hediyelik eşya arayanlar için de ideal rotalar arasındadır.

Turgut Özal Bulvarı’nda yer alan ve Adanalıların uğrak alışveriş rotaları arasında yer alan Amerikan Pazarı’nda aklınıza gelebilecek her türlü ürünü bulabilmeniz mümkün.

Adana’nın Nişantaşı bölgesi olarak tanımlanan Ziyapaşa Bulvarı, alışveriş tutkunları için altın değerinde. Bulvarda bulunan mağazalardan alışveriş yapabilir, akabinde kafe ve restoranlarda yemek yiyebilir ve dinlenebilirsiniz.

Adana’da ünlü ve lüks markaların yer aldığı bir alışveriş merkezine gitmek istiyorsanız M1 AVM’yi tercih edebilirsiniz. Adana'nın sıcağından bunalan ve serin bir yer arayışında olanlar için de M1 AVM ideal lokasyonlar arasında.

Adana'da Gece Hayatı

Adana gece hayatı

Türkiye’de pek çok şubesi bulunan ve Adana’nın en gözde mekanları arasında yer alan Hayal Kahvesi, Adana’daki yerli-yabancı pek çok konsere ev sahipliği yapıyor. Neredeyse haftanın her günü bir program bulabileceğiniz Hayal Kahvesi’ndeki alternatif etkinliklere göz atarak; siz de sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Farklı konseptlere sahip, küçük ve samimi bir mekân arayışında olanlar için ideal bir mekân olan Kütük, Turgut Özal Bulvarı’nda yer alıyor. Akşam için sakin fakat keyifli bir program yapmak isterseniz, fiyatları da oldukça uygun tutulan bu mekânı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Uğur Mumcu Bulvarı ve Gazipaşa’da şubeleri bulunan Maki Adanalıların vazgeçilmez mekanları arasında uzun yıllardır yerini koruyor. Maki, muazzam mutfağı ve zengin içecek menüsü ile misafirlerine kaliteli bir hizmet sunuyor. Öğrencilerin en uğrak mekanları arasında yer alan Kampüs, uygun fiyatlı mekân arayışında olanlar için ideal tercihler arasında yer alıyor.

Önemli Telefonlar

Şehir Kodu: 322

Adana Havalimanı: 0322 435 03 80

Adana Havalimanı Otobüs İşletmesi/ Çağrı Merkezi: 0850 222 04 87

Yukarı Yukarı