tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • ar.svg
    AR
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Şehir Rehberi Şehir Rehberi

Gaziantep Gezi Rehberi

Keşif Bülteni Keşif Bülteni

Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Diğer Şehirler

Tarihi zenginliklerle süslü sokakları, el sanatlarının en güzel örneklerini görebileceğiniz çarşıları, sizi eşsiz bir kültür yolculuğuna çıkaran müzeleri ile Gaziantep, son yılların en fazla rağbet gören keşif duraklarından biri. Dillere destan mutfağı ile hem göze hem mideye hitap eden Gaziantep, gastronomi tutkunları için de benzersiz deneyimler sunuyor. İki milyonu aşkın nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık dokuzuncu ili olan Gaziantep’te yapılan arkeolojik çalışmalar, kentte yaşamın Paleolitik döneme kadar uzandığını gösteriyor. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Gaziantep, sahip olduğu değerlerle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor. 

Gaziantep Gezi Rehberi

Gaziantep Hakkında Genel Bilgiler

Ülke: Türkiye
Bölge: Güneydoğu Anadolu
Yüz ölçümü: 6.803 km²
Dil: Türkçe
Ortalama sıcaklık: 17 °C
İklimi: Akdeniz iklimi ve karasal iklim
Bitki örtüsü: Step & yarı step
GMT ile arasındaki fark: GMT+3
Telefon Kodu: +90342
Para Birimi: Türk Lirası 
Priz Tipi: Tip C/F


Gaziantep Nerededir?

Gaziantep Platosu üzerine kurulan şehir Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alıyor. Kahramanmaraş, Kilis, Nizip ve Nurdağı ile komşu olan Gaziantep, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak durakları arasında. 

Gaziantep’e Ne Zaman Gidilir?

Gaziantep’e Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz iklimi ile birlikte karasal iklim özelliklerine sahip olan Gaziantep’te yazlar sıcak ve kurak, kışlar serin ve yağışlı geçiyor. Gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı ise hissedilir derecede yüksek. Ortalama sıcaklık değeri 17 °C olan şehri gezmek için en ideal dönem nisan, mayıs ve eylül, ekim ayları. Kış dönemi oldukça soğuk geçen Gaziantep’te en fazla yağış ocak ayında görülüyor.

Termometreler eksi derecelere düşmese de özellikle akşam saatlerinde hava oldukça soğuk olabiliyor. Sıcaklıklar kış aylarında 8-10 °C civarında seyrederken bahar ayının gelmesi ile birlikte şehri keşfetmek için ideal dönem de başlıyor. Yaz aylarında ise hava sıcaklığı 35 °C'ye kadar yükselebiliyor. Şehre yazın gitmeyi düşünüyorsanız, aşırı sıcaklara karşı önleminizi almayı unutmayın. Kapsamlı bir Gaziantep turu için en az dört günlük bir plan yapmanız ideal. 

Gaziantep’teki Festivaller

Yıl boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Gaziantep’te seyahatinize farklı bir deneyim katmak isterseniz, bu festivalleri listenize mutlaka ekleyin. İşte, Gaziantep’teki festivaller...

  • Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu (25 Aralık)
  • Gaziantep Turizm Fuarı (Nisan)
  • Hıdrellez Şenlikleri (Mayıs)
  • İslahiye Üzüm, Biber ve Kültür Festivali (Ağustos)
  • Fıstık Festivali (Eylül)
  • Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (Eylül)
  • Oğuzeli Nar ve Kültür Festivali (Eylül)

Gaziantep’e Nasıl Gidilir?

Rotanızı Gaziantep’e çevirmeyi düşünüyorsanız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan aktarmasız olarak Gaziantep Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Size en uygun tarihleri Gaziantep uçak bileti sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Eğer farklı şehirlerden Gaziantep’e gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul aktarmalı seferlerine de göz atabilirsiniz.

UCUZ UÇUŞ BUL

Gaziantep’te Ulaşım İmkanları

Gaziantep’te şehir içi ulaşım için otobüs, minibüs ve tramvay seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. 86 hatta hizmet veren Gaziantep otobüslerine Gaziantep Kart satın alarak binebilirsiniz. Şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanım imkanı sunan Gaziantep Kart’ı otomatlardan ve büfelerden kolaylıkla temin edebilirsiniz.  

22 kilometre hat uzunluğuna sahip olan tramvay, Gaziantep şehir içi ulaşımda en fazla tercih edilen seçenekler arasında. İbn-i Sina-Gar, Adliye-Burç Kavşağı, Adliye-Gar arasında hizmet veren tramvaylar haftanın her günü 06.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Tramvay seferleri yoğun saatlerde 6-8 dakikada bir düzenleniyor. Gitmek istediğiniz yerlere daha hızlı ulaşım sağlayabilmek için taksileri de tercih edebilirsiniz. 

Gaziantep Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Gaziantep şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Gaziantep Havalimanı pek çok yeme-içme restoranı, ATM, döviz bürosu, CIP ve VIP salon imkanına sahip. 1976 yılından günümüze dek hizmet veren Gaziantep Havalimanı yılda yaklaşık dört milyon yolcuyu ağırlıyor. Havalimanına iniş yaptığınızda şehir merkezine gitmek için Havaş ve taksi hizmetlerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Uçak iniş saatlerine göre seferlerini düzenleyen Havaş servisleri 02.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yolculuk ortalama 35 dakika sürüyor. Havalimanı önünde 24 saat boyunca hizmet veren taksiler şehir içi ulaşım için en konforlu seçeneklerden biri. Kapsamlı bir Güneydoğu Anadolu seyahatine çıkmayı planlıyorsanız, Pegasus’un araç kiralama alternatiflerini inceleyebilirsiniz. 


ARAÇ KİRALA

Gaziantep'te Gezilecek Yerler

Anadolu medeniyetinin en önemli duraklarından biri olan Gaziantep, tarihi ve doğal güzellikleriyle de en az yemekleri ile olduğu kadar ilgi çekici. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilen Gaziantep'te, binlerce yıl öncesinden kalma kültürel hazineleri görünce şaşıracaksınız. Şehirde toplu ulaşımın gelişmiş olması sayesinde gezilmesi gereken yerlere rahatça ulaşmanız mümkün. İşte, Gaziantep'in görülmeye değer noktaları…

Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi

Şehrin simgesi olan Gaziantep Kalesi, Romalılar tarafından inşa edilmiş. 6. yüzyılda Bizans Kralı Justinian, 13. yüzyılda ise Osmanlılar tarafından yeniden elden geçirilen kale 12 kuleye sahip. Şehre hakim bir konumda bulunan kalenin en tepesinden muhteşem kent manzarasını seyredebilir, güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Bakırcılar Çarşısı

Şehrin en nadide el sanatı ürünlerinin çıkış yeri olan Bakırcılar Çarşısı, turistlerin gezi listesinde ilk sıralarda. Tek katlı ahşap dükkanlardan oluşan tarihi çarşı boyunca pek çok ustanın hala büyük emekle sürdürdüğü sanatlarına yakından şahit olabilir, birçok el yapımı ürün satın alabilirsiniz.

Zeugma Mozaik Müzesi

2011 yılında açılan ve açıldığı günden bu yana hem dünyanın hem de ülkemizin en önemli müzelerinden biri haline gelen Zeugma Mozaik Müzesi, Zeugma Antik Kenti içerisinden çıkarılan mozaikleri yakından inceleme şansı sunuyor. Şehrin en önemli kültürel noktalarından biri olan müze, hem yapısı ile hem de eserler bakımından ilgi çekici yerler arasında. Müzeyi hakkını vererek gezmek için sesli rehber satın almalı, en az bir tam gününüzü buraya ayırmalısınız.

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi

1909 yılında yapılan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi; şehrin kültürel dokusu, el sanatları ve tarımsal özellikleri ile öne çıkan detaylarını bir araya getiriyor. Gaziantep’i yakından tanımak ve şehrin geçmişine doğru bir yolculuk için bu müze en ideal yerler arasında.

Zeugma Antik Kenti (Belkıs Köyü)

Kökleri Makedonya İmparatorluğu’na kadar uzanan ve Nizip İlçesi'nin Belkıs Köyü içerisinde bulunan Zeugma Antik Kenti, şehrin en önemli tarihi alanı konumunda. Eski zamanlarda oldukça önemli bir ticaret merkezi olan Zeugma’daki kalıntıları yakından inceleyebilir, antik kent civarında tekne turlarına katılarak bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz.

Bey Mahallesi

Tarihi Antep evlerinin bulunduğu Bey Mahallesi, keymıh ve havara diye adlandırılan kalkerli taş mimarisi ile öne çıkıyor. Özgün dokusu ile ziyaretçilerine nostaljik anlar yaşatan mahallede, evlerin pek çoğu butik otel olarak hizmet veriyor.

Zincirli Bedesten

Kunduracılar Çarşısı içerisinde yer alan Zincirli Bedesten, 18. yüzyılda Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmış. Toplam iki katlı çarşıda 80’e yakın dükkan bulunuyor. İçeride şehre özgü yöresel eşyalar ve yiyecekler bulmak mümkün.

Rumkale

Yavuzeli İlçesi'nin Kasaba Köyü sınırlarında yer alan Rumkale, şehirdeki doğal güzelliklerin başında. Üç tarafı baraj suları ile çevrelenmiş olan bu yapıya tekne turları ile ulaşmak mümkün.

Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi

Ülkemizin ilk özel cam eserler müzesi unvanına sahip olan Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi, Roma ve İslami döneme ait pek çok objenin görülebileceği bir yer. Müzede cam, toprak ve bronz eşyaların yapımı hakkında fikir sahibi olabilir, özel cam gösterileri izleyebilirsiniz.

Dülük Antik Kenti

Yaşayan en eski kentlerden biri olan Dülük, şehir merkezine 10 km uzaklıkta yer alıyor. Kesme taştan evleri ile dikkat çeken antik kent, şimdiye kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. 600 bin yıllık geçmişi olan tarihi bölgeye toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'te Nerede Kalınır?

Gaziantep'te Nerede Kalınır?

Gaziantep gurme lezzetleri, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleri ile yıl boyunca turist akınına uğruyor. Şehirde lüks otellerden motel, pansiyon, hostel ve kiralık ev alternatiflerine kadar birçok seçenek bulabilirsiniz. Şehir merkezindeki beş yıldızlı otellerde konforun tadını çıkarabilir ya da şehrin ilçelerinde bulunan butik otellerde uygun fiyatlara konaklayabilirsiniz. Kendine has mimarisi ile öne çıkan Antep evleri farklı bir deneyim yaşamak isteyen tatilcilerin gözdesi. Ayrıca Gaziantep’te bulunan termal otellerde de keyifli bir konaklama gerçekleştirmeniz mümkün.


OTEL REZERVASYONU YAP

Gaziantep'te Ne, Nerede Yenir?

Gaziantep'te Ne, Nerede Yenir?

Türkiye’nin lezzet başkentlerinden olan Gaziantep, tadına doyulmaz yemekleri ve yöresel mutfağı ile gastronomi seyahatlerinin öne çıkan rotalarından biri. Şehrin mutfağı öyle zengin ki yaklaşık 252 yemek çeşidi olduğu biliniyor. İşte, Gaziantep’in ünü Türkiye sınırlarını aşan lezzetleri…

Beyran

Gaziantep’te kahvaltıda tüketilen beyran; pirinç, et ve sarımsak ile hazırlanan bir tür çorba. 

Ali Nazik Kebabı

Onlarca kebap çeşidi olan şehirde öne çıkan türlerden biri Ali Nazik kebabı. Közlenmiş patlıcanın et, tereyağ ve yoğurtla buluştuğu bu lezzet tadına doyulmaz bir ziyafet sunuyor.

Lahmacun

Ülkemizin en sevilen lezzetlerinden olan lahmacun, Gaziantep’te usta ellerden çıkma haliyle benzersiz. Çıtır hamuru ile öne çıkan lahmacunlar büyük boyutları ile oldukça doyurucu.

Yuvalama

Et, yoğurt, pirinç ve köftenin bir araya geldiği yuvalama, nefis bir yoğurtlu çorba. Bu geleneksel lezzet özel günlerde ve düğünlerde de sıklıkla tüketiliyor.

Gaziantep

Firik Pilavı

Bulgur, tavuk ve firik ile yapılan firik pilavı, şehre özgü öne çıkan yemekler listesinde ilk sıralarda.

İçli Köfte

Köftelik bulgurun içine Antep fıstığı veya ceviz eklenerek yapılan içli köfte, şehrin en gurme lezzetlerinden. Yağda kızartma veya buharda haşlama gibi farklı alternatifleri şehirde deneyebilirsiniz.

Baklava

Şehrin tescilli lezzetlerinden olan baklava, ince yufkanın Antep fıstığı veya ceviz ile buluşmasının enfes bir lezzete dönüşmüş hali. 

Katmer

Gaziantep'te sabahları tüketilen katmer, hamurun arasına Antep fıstığı ve kaymak konulması ile yapılan nefis bir yiyecek. 

Gaziantep Restoran Önerileri

  • Geleneksel Antep Yemekleri: Metanet Lokantası, İmam Çağdaş, Küşleme Kebaphan, Aşina Restaurant
  • Tatlı: Koçak Baklava, Elmacıpazarı Güllüoğlu Baklava, Zeki İnal
  • Kahveciler: Tahmis Kahvesi, Kahveci Seddar Bey, The Lotte Cafe

Gaziantep'te Ne Hediye Alınır, Nereden Alışveriş Yapılır?

Gaziantep’te satın alınması gerekenlerin başında elbette yine yiyecek çeşitleri var. Antep fıstığı, baklava, karpuz çekirdeği, kahke ve menengeç kahvesi yiyecek listesinin başında gelenler. Bunun yanında yemeni, kutnu kumaşı ve bakır işleri şehirde öne çıkan hediyelik eşyalar arasında sayılabilir. Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten, Gaziler Caddesi alışveriş için en ideal yerlerden birkaçı.

Gaziantep Gece Hayatı

Gaziantep Gece Hayatı

Şehirde gece hayatı genç nüfusun artması ile birlikte giderek gelişiyor. Bar, kafe ve gece kulübü gibi konseptler bulabileceğiniz Gaziantep’te Hayal Kahvesi, Sess, The North Shield şehrin eğlence hayatının nabzını tutan mekanlar arasında bulunuyor.

Gaziantep’e Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Şehirde keşfedilmeyi bekleyen onlarca farklı müze bulunuyor. Özellikle Zeugma Müzesi, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonlarından birine sahip. 
  • Gaziantep müzelerinin birçoğunda Müzekart geçerli. Eğer Müzekart’ınız yoksa çıkarmanızda fayda var.
  • Temmuz ve ağustos kentin en sıcak ayları olduğu için, seyahatinizi bu dönemde yapmayı düşünüyorsanız mutlaka güneş kreminizi ve şapkanızı bavulunuza koyun. 
  • Gaziantep karasal iklime sahip olduğu için akşamları hava oldukça serinleyebiliyor. Yanınıza kazak veya hırka almayı unutmayın. 

Önemli Telefonlar

  • Alan Kodu: +90
  • Şehir Kodu: 342
  • Gaziantep Havalimanı: (0342) 582 11 11
  • Acil Yardım: 112
Yukarı Yukarı