En Ucuz Kayseri Uçak Bileti Fiyatları
Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:
Ucuz Günleri SeçSeyahatinizi Planlayın
Uçuşun için Faydalı Bilgiler
Kayseri Hava Durumu
Yakındaki Şehirler
Varış havalimanı: | Kayseri Erkilet Havalimanı |
İstanbul – Kayseri uçuş süresi: | 1 saat 15 dakika |
İzmir – Kayseri uçuş süresi: | 1 saat 25 dakika |
Kayseri Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde yer alır. Klasik çağlardan beri “Kapadokya” adı ile anılan bölgedeki şehirlerden biridir. Erciyes Dağı’nın eteklerinde kurulan şehir, bölgenin üçüncü büyük kenti ve sanayi merkezidir. Tarihi İpek Yolu buradan geçer.
Kayseri MÖ ve MS olmak üzere 6000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Asırlar boyunca birçok medeniyetin merkezi olmuştur. Hititler, Bizanslar, Selçuklular ve Osmanlılar’dan kalma izler kentin dört bir yanında görülür.
Tarihi ve kültürel değerlerinın yanı sıra, turizme uygun tabiatı ve doğal güzellikleri ile de dört mevsim görülmeye değer bir kent olan Kayseri, Pegasus’un ucuz uçak bileti kampanyalarından yararlanılarak ziyaret edilebilir.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kayseri Erkilet Havalimanı direkt uçuşu yaklaşık 1 saat 15 dakika sürer. İstanbul’un yanı sıra, Kayseri’den yurt içinde Antalya ve İzmir’e Pegasus ile direkt uçuş yapılır. Yurt dışında ise, KKTC Lefkoşa, Düsseldorf, Rotterdam, ve Stutgart’a direkt uçuş sağlanır.
Kayseri’ye seyahat edecekler İstanbul aktarmalı olarak 90 farklı destinasyondan da ulaşım sağlayabilir.
Bütçenize uygun fiyatlarla bilet satın alabilmek için Pegasus’un bazı dönemlerde düzenlediği kampanya ve promosyonları takip edebilirsiniz.
Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kayseri şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı, Kayseri’nin tek havalimanıdır.
Kayseri Erkilet Havalimanı’ndan Kayseri şehir merkezine ulaşımda belediye otobüsleri, Havaş Shuttle Otobüsleri, taksi, araç kiralama, transfer hizmetleri gibi yöntemler kullanılabilir.
Belediye otobüsleri ile şehir merkezine gitmek ortalama 45 dakika sürer. 100 numaralı otobüs ile şehir merkezindeki Seyyid Burhanettin durağına, 101 numaralı otobüs ile İstasyon caddesine, 102 numaralı otobüs ile fakülte ve meydana, 270 numaralı otobüs ile Nato caddesine, 4 numaralı belediye otobüsü ile de Erciyes kayak merkezine gidilir.
Daha hızlı ve rahat bir yolculuk yapmak isteyenler uçuşlarından önce Pegasus araç kiralama hizmetinden de yararlanabilirler.
Şehir içi Ulaşım
Kayseri’de şehir içi ulaşım hafif raylı sistem, belediye otobüsü ve dolmuşlar ile sağlanır. Şehirdeki belediyeye ait tüm toplu ulaşım araçlarında ortak ulaşım kartı olan ‘kart38’ kullanılır.
Kayseri hem turizm, hem de önemli bir ticaret merkezidir. Hem iş adamları hem de gezginler Kayseri’de kolaylıkla programlarına uygun bir konaklama seçenekleri bulabilirler. Butik otel ve pansiyonlardan 2-3 yıldızlı otellere, günlük veya daha uzun süreli kiralık evlerden 4-5 yıldızlı otellere kadar çok çeşitli alternatif kentin misafirlerine rahat bir gezi imkanı sunar. Oteller daha çok kent merkezinde yer alır. Özellikle Kocasinan ve Melikgazi bölgesindeki konaklama tesisleri, gezilecek yerlere ve alışveriş merkezlerine yakınlığı nedeniyle en çok tercih edilen bölgeler arasındadır. Erciyes dağ otelleri de kış turizmine yönelik donanımda inşa edilmiş, yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verir. Kayseri’ye gelmek isteyenler Pegasus ile otel rezervasyonu yaparak seyahatlerini konforlu bir hale getirebilirler.
Kayseri mutfağı daha çok un ve et ağırlıklı yemeklerden oluşur. Kentin en sevilen yöresel lezzeti, ilk kez Kayseri’de yapılıp daha sonra tüm Türkiye’ye yayılan Kayseri mantısıdır.
Bunun yanı sıra Kayseri denince ilk akla gelen ürün meşhur Kayseri pastırmasıdır. Dünyanın birçok şehrine ihraç edilen Kayseri pastırması ve sucuğu tadına bakmadan dönülmeyen lezzetlerdendir.
Kurşun aşı, sucuklu köfte, örgülü pilav, toga çorbası, kesme kadayıf, nevzine, yoğurt tatlısı gibi yiyecekler de Kayseri’nin yöresel lezzetlerindendir. Kayseri’ye özgü lezzetleri tadabileceğiniz bazı restoranlara Kayseri’de Ne Yenir? yazısından ulaşabilirsiniz.
Kayseri seyahati sırasında faydalı olabilecek vize, çevre şehirler, hava durumu, önemli telefonlar gibi bilgiler şöyle sıralanabilir:
Vize hakkında
Türkiye 11 Nisan 2014 tarihinde e-vize uygulamasına geçmiştir. E-vize anlaşmalı ülkelerden Türkiye‘ye gelmek isteyen yabancı misafirler tüm vize işlemlerini çevrim içi olarak tamamlayabilirler. Ziyaretçiler verilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az 60 gün daha geçerliliği olan bir pasaport taşımalıdır.
Çevre şehirler
- Nevşehir (81km)
- Yozgat (112 km)
- Niğde (128 km)
- Sivas (195km)
Hava Durumu
Orta Anadolu ikliminin etkisinde olan Kayseri’de kış mevsimi soğuk ve kar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kurak geçer. Kayseri’de Kış turizmi yapmak isteyenler için ocak- şubat ayları, Kültür turizmi yapmak isteyenler için de nisan-mayıs-haziran ayları en ideal dönemdir.
Önemli Telefonlar
- Ülke kodu: +90
- Şehir kodu: +352
- Kayseri Erkilet Uluslararası Havalimanı: +90 352 337 52 44
- Polis:155
- Ambulans:112
- İtfaiye:110
Kayseri tarihinin ve gelmiş geçmiş tüm zamanlarının tanığı “Erciyes Dağı” kentin en önemli sembolüdür. Her mevsim zirvesi bembeyaz olan Erciyes, ünlü toz karı, zorlu tırmanış etapları, zengin florası ve yaylaları ile doğa tutkunlarının, sporcuların, kayak severlerin, dağcılık ve yürüyüş meraklılarının yaz-kış tatil yapabilecekleri geniş imkanlar sunar.
Dağın eteklerinden aşağılara doğru inildikçe Kayseri’nin bir diğer doğa harikası olan Kapuzbaşı Şelaleleri mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerdendir. İrili ufaklı 7 ayrı şelalenin bulunduğu bölgede bulunan şelalelerin en büyüğü, dünyada adı çokça bilinen “Niagara” şelalesinden 30 metre daha yüksekten akar.
Ayrıca Kayseri ili sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın sayılı kuş yurtlarından biri olan Sultan Sazlığı Milli Parkı, tatlı ve tuzlu suyu bir arada bulundurması özelliği ile çok çeşitli kuş türünün konaklama yeridir. Tabiat fotoğrafçılarının, doğa ve kuş severlerin uğrak yeri olan Sultan Sazlığı görmeden dönülmemesi gereken bir yerdir.
Kayseri, Türkiye’nin doğa turizminin yanı sıra kültür turizmine de katkı sağlayan önemli şehirlerinden biridir. Merkezde şehrin köklü tarihinin gün yüzüne çıkmış eserleri bir hayli göze çarpar. Bunlardan en eskisi olan Kayseri Kalesi’nin, Roma İmparatorluğu döneminde, M.S.3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilir. Gevher Nesibe Şifahanesi, Hunat Hatun Medresesi ve Döner Kümbet ise Selçuklu mimarisinin en değerli eserlerindendir. Kapalı Çarşı ve Bedestan alışveriş yapmak isteyenlerin keyifle gezeceği, kuyumculardan baharatçılara her çeşit ürünü bulabileceği tarihi bir alışveriş merkezidir.
Kayseri’ye seyahat etmek isteyenler Kayseri Gezi Rehberi üzerinden görülmesi gereken yerlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir.
En Uygun Kayseri Uçak Biletleri
SIKÇA SORULAN SORULAR
Kayseri için en ucuz uçak biletleri Pegasus’un yılın her mevsiminde düzenlediği kampanyalar ve promosyonlar ile satın alınabilir.
Kayseri, Türkiye’nin en önemli turizm ve ticaret merkezlerinden biridir. Kapadokya bölgesinin şehirlerinden biri olan Kayseri, eşsiz doğal güzellikleri ve yerel lezzetleri ile yerli-yabancı birçok ziyaretçinin uğrak noktasıdır. Özellikle kayak, dağcılık, yürüyüş gibi doğa sporlarını sevenlere birçok imkan sunar.
Planlanan gezi amacına uygun olarak dört mevsim de Kayseri seyahati için idealdir.
Kayseri ve çevresini gezmek için 2-3 gün konaklamak yeterlidir.
Kayseri’de toplu ulaşım kartı olan “kart38” ile otobüs, hafif raylı sistem gibi toplu taşıma araçlarında indirimli bir şekilde ulaşım kolaylığı sağlanır. Ayrıca hayvanat bahçesi, buz pateni pisti ve Kaybis adı verilen şehir bisikletlerinde de “kart38” kullanmak mümkündür.
Kayseri güvenli bir şehirdir. Hemen hemen her mevsimde ziyaretçilerini ağırlayan kentte hırsızlık oranları çok düşüktür. Bununla birlikte her şehirde olduğu gibi kalabalık yerlerde, meydanlarda ve toplu taşıma araçlarında kişisel eşyalara sahip çıkılması tavsiye edilir.
Kayseri şehir merkezindeki fiyatlar tatil bölgelerine kıyasla daha uygun fiyatlıdır.