tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

En Ucuz Sivas Uçak Bileti Fiyatları

-

Bir Yetişkin Yolcu İçin Yaklaşık Toplam Fiyat:

Ucuz Günleri Seç

Sivas Hava Durumu

Gün
Min
Maks
 
Çar
15ºC
28ºC
Çar
Per
15ºC
28ºC
Per
Cum
14ºC
27ºC
Cum
Varış havalimanı: Sivas Nuri Demirağ Havalimanı
İstanbul – Sivas uçuş süresi: 1 saat 30 dakika
İzmir – Sivas uçuş süresi: 1 saat 30 dakika

İç Anadolu bölgesinin doğusunda konumlanan Sivas, İpek Yolu üzerinde yer aldığı için tarihte her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Aynı zamanda ünlü Kral Yolu da Sivas şehri üzerinden geçiyor. 

Türkiye’de yüzölçümü olarak en büyük ikinci şehir olan Sivas, tarihi birikimi ve kültürel donanımı ile şehri ziyaret edecek olanlara eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor. Pegasus ile gerçekleştireceğiniz Sivas uçuşunuz için ucuz bilet bulabilir ve bütçenizi sarsmayan bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir Adnan Mendere Havalimanı arası direkt uçuşlar ortalama 1 saat 30 dakika sürüyor. 

Direkt uçuşlara ek olarak aktarmalı uçuşların da düzenlediği Sivas’tan dünyanın hemen her yerine ulaşmak mümkün.   

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım 

Türkiye’nin yüzölçümü olarak en büyük ikinci şehri Sivas’a hizmet veren Nuri Demirağ Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı 22 km’dir. 

Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için kullanabileceğiniz toplu taşıma araçları otobüs, taksi ve HAVAŞ servisleri oluyor. 

Havalimanı çıkış kapılarından hemen sonra taksileri görebilir ve birine binerek şehir merkezine gidebilirsiniz. HAVAŞ servisleri, yine terminal çıkış kapılarından sonra görebileceğiniz bir mesafede bulunuyor. Buradan da şehir merkezine giden servise binerek, uygun bir ödeme karşılığında ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

Uçakların iniş ve kalkış saatlerine göre havalimanından kalkan otobüslerle de şehir merkezine ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Yaklaşık olarak 50 dakika ulaşımınızı sağlayabiliyorsunuz. 

Tüm bu ulaşım araçlarına alternatif olarak Pegasus’un araç kiralama hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Havalimanına gelmeden önce rezervasyon yaptırırsanız, seyahatiniz tamamlandığı terminalden aracınızı direkt temin edebilirsiniz.  

Şehir İçi Ulaşım 

Sivas’ta henüz raylı ulaşım ağı olmadığı için şehir içi ulaşım otobüs, taksi ve minibüsler ile gerçekleştiriliyor. Taksiler yakın mesafe ulaşımlarınız için tercih edebileceğiniz hızlı ve rahat bir ulaşım aracıdır. 

Bunun yanı sıra Kent Kart bilet sistemiyle işleyen otobüslerle de şehrin her noktasına kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.  Minibüslerle de çevre ilçelere uygun ödemeler karşılığında ulaşım sağlayabiliyorsunuz. 

Konaklama alanında son derece uygunluk gösteren ve çeşitli seçenekler bulunabilen Sivas’ta şehir merkezinde oldukça konforlu yerler bulmak mümkün. Sivas Kalesi çevresindeki otellerden birinde konaklamanız, ulaşım kolaylığını elde etmenizi sağlayabilir. 

Şehirde, konaklayabileceğiniz otellerin ve pansiyonların büyük bir çoğunluğu şehrin tam merkez noktasında konumlanıyor. Merkeze maksimum 2-3 km uzaklıktaki yerleri de tercih edebilir ve yine ulaşım konusunda hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Sivas’ta bütçenize ve konforunuza uygun otel bulmakta zorluk çekmemeniz adına seyahatiniz öncesinde otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.

İç Anadolu Bölgesi’nin kendi has mutfağıyla dikkat çeken şehirlerinden biri olan Sivas, yemek kültüründe Bulgar ve Arnavut mutfağının izlerini de taşıyor. Daha önce tatmamış olduğunuz birçok lezzete, Sivas mutfağında denk gelebilirsiniz. 

Pancarlı çorba, tellice, madımak, evelik, sarmaşık, gelin parmağı, ebegümeci ve ısırgan, Sivas mutfağında yazın en sık tüketilen başlıca yemeklerdir. Eğer yaz döneminde şehre seyahat edeceksiniz, bu tatları denemeden şehirden ayrılmamalısınız. 

Sivas’ta kış aylarında ise tırhıt, tarhana, sübüra, içli köfte ve hingel adlı hamur işi yemekler sıkça tüketiliyor. Yazın da denk gelip tadabileceğiniz bu yemekler, halk tarafından en çok kış aylarında tercih ediliyor. 

Şehirde nerede ne yenir gibi sorularınıza daha net bilgiler alabilmek için Sivas’ta Ne Yenir? listesine göz atabilirsiniz.

Pegasus ile seyahatinizi gerçekleştireceğiniz Sivas hakkında işinize yarayabilecek detaylar:  

Vize Hakkında 

Türkiye sınırları içerisinde bulunan diğer şehirlerden seyahat edecek vatandaşların, Sivas’a girmeleri için herhangi bir belge ya da başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Ancak diğer ülke vatandaşları, kente seyahat etmeden önce Türkiye’nin belirlediği koşullar dâhilinde vize başvurularını yapmış ve onaylanmış olması gerekiyor.   

Çevre Şehirler 

Hava Durumu 

Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Sivas, kışın yoğun bir yağış görülüyor. Şehrin yıllık ortalama sıcaklığı 9 derecedir. Ağustos, yılın kurak ayı olurken, Mayıs yılın en çok yağış alan ayı oluyor. Bunun yanı sıra Sivas’ta en yüksek sıcaklık Temmuz ayında, en düşük sıcaklık ise Ocak ayında yaşanıyor.   

Önemli Telefonlar 

  • Ülke kodu: +90
  • Şehir kodu: 346
  • Havalimanı telefonu: +90 346 224 86 87
  • Acil durum hattı: 112 
  • Shuttle telefonu: +90 346 223 15 17

Sivas, Türkiye’de gezip görebileceğiniz yerler açısından zengin olan şehirlerden biridir. Hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi yapılarıyla ön plana çıkan şehir, çok büyük olmaması ve görülecek yerlerin birbirine olan yakınlığıyla kolayca gezilebiliyor. 

Sivas’ta mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Divriği Ulu Cami, Şifaiye Medresesi, Buruciye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese yer alıyor. Mimarileri ve tarihleriyle oldukça ilgi çeken bu yapılara ek olarak Gök Medrese’yi de ekleyebilirsiniz. 

Sivas’ın tarihini daha gözlemlenebilir kılmak amacıyla hizmet veren Etnografya Müzesi ve Sivas’ın en önemli meydanlarından olan Taşhan Çarşısı mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındalar. 

Kent, tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzellikleri ile de oldukça çekiyor. Sivas Eğri Köprü, Gürün Gökpınar Gölü, Zara Tödürge Gölü, Hafik Gölü ve Kangal Balıklı Kaplıca içinizi huzurla dolduracak yerlerdir. 

Sivas Gezi Rehberi ile şehirde gezmeniz gereken yerlere yönelik daha detaylı bilgilere kolayca erişebilirsiniz. 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ucuz Sivas uçak bileti nasıl bulurum?

Biletinizi ucuza getirebilmeniz için yapabileceğiniz en iyi tercih Pegasus’un kampanya ve fırsatlarını güncel olarak takip etmeniz olabilir. Bu kampanyalardan yararlanarak biletinizi ucuza getirebilirsiniz. Sivas için sezon açılışına dâhil olmayan tarihlerde veya seyahatinizden iki üç ay önce bilet almanız uygun fiyat aralıklarından yararlanmanızı sağlayabilir.

İstanbul – Sivas uçuş süresi ne kadardır?

İstanbul – Sivas arası uçuşlar yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.

İzmir – Sivas uçuş süresi ne kadardır?

İzmir – Sivas arası uçuşlar yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Sivas’ı neden ziyaret etmeliyim?

Sivas, İç Anadolu’nun en göz alıcı şehirlerinden biridir. Gerek tarihi yapılarıyla gerek doğal güzellikleri ve mutfağıyla olsun her anlamda seyahat eden turistlerin keyifli bir tatil yapmasını sağlıyor. Bu anlamda Türkiye’de görülmeye değer şehirler arasında bulunuyor.

Sivas seyahati için ideal dönem nedir?

Kış aylarında da rahat bir şekilde seyahat edebileceğiniz Sivas için en uygun dönem yaz ve bahar aylarıdır.

Sivas’ı gezmek için kaç gün konaklamalıyım?

Şehrin her bölgesini görmeyi planlayacak şekilde rotanızı oluşturuyorsanız bir hafta fazlasıyla yeterli olacaktır.

Şehir turistler için seyahat kartı bulunuyor mu?

Turistlere özel bir kart bulunmuyor, ancak ulaşımda geçerli Kent Kart’ları satış noktalarından temin ederek daha ucuz ulaşım imkânından faydalanabilirsiniz.

Sivas güvenli bir şehir mi?

Sivas, Türkiye’de seyahat edebileceğiniz güvenli şehirlerden biridir. Suç oranının düşük olmasına oranla, şehrin sakinliği de oldukça güvenli hissetmenizi sağlayacaktır.

Sivas pahalı bir şehir mi?

Şehirde gerçekleştireceğiniz her türlü harcama, kendi bütçenize uygun seçenekler dâhilinde gerçekleşebilir. Sivas’ta her açıdan ekonomik bir seyahat yaşayabilirsiniz.

Yukarı Yukarı