;
tr.svg
TR
dropdown-icon
  • tr.svg
    TR
  • en.svg
    EN
  • de.svg
    DE
  • fr.svg
    FR
  • ru.svg
    RU
  • it.svg
    IT
  • es.svg
    ES
BolPuan Detayları
BolPuan Detayları
Seyahat Bilgileri
Seyahat Bilgileri
Kampanyalar
Kampanyalar
Üyelik Ayarları
Üyelik Ayarları
BolBol Nedir?
BolBol Nedir?

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 017 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

user-profile-circle

tarihinden beri Pegasus BolBol üyesi

Kullanılabilir BolPuan
bol-bol-white
Geçerliliğini Yitirecek BolPuan
BolPuan

Pegasus BolBol ile uçmanın avantajını kaçırmamak için BolPuan'ını geçerlilik süresi dolmadan kullanmalısın

BolBol ile ilgili talep ve sorularınız için 0 (850) 399 17 01 no’lu ücretsiz çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Vize Rehberi

Vize Rehberi

İçindekiler


NOT: Covid-19 pandemisi nedeniyle uçuşlarda uygulanan kısıtlamalar ve uçuş tarihleri ile ilgili bilgi almak için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu Yazılar da İlgilinizi Çekebilir:

Ukrayna Gezi Rehberi

Kyiv Gezi Rehberi

Lviv Gezi Rehberi

Zaporizhia Gezi Rehberi

Ukrayna Türkiye’den Vize İstiyor mu?

Ukrayna, 90 güne kadar olan seyahatler için T.C. vatandaşlarından vize talep etmemektedir. Fotoğraflı ve çipli yeni kimlik kartıyla Türk vatandaşları Ukrayna’ya pasaportsuz seyahat de edebilmektedir.

Ancak vize prosedürü uzun süreli seyahatlerde değişiklik göstermektedir.

Türkiye ve Ukrayna arasında yapılan ve 1 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren anlaşmaya göre umuma mahsus (bordo) pasaport, hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahibi T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla ülkeye seyahat edebilmektedir. Anlaşma yalnızca turistik gezileri kapsadığı için eğitim ve ticaret gibi nedenlerle ülkeye seyahat edeceklerin vize alması gerekmektedir. Geçerli bir pasaport ya da yalnızca çipli kimlik kartları ile ülkeye giriş yapmak mümkündür. Aynı zamanda, ülkeye giriş amacını belirten resmi belge ve kişi başı en az 50 Dolar ya da Euro nakit para da talep edilmektedir.

Ukrayna’nın Vize İstemediği Ülkeler Nelerdir?

Türkiye’nin de içinde bulunduğu 65 ülkenin vatandaşı Ukrayna vizesinden muaf tutulmuştur. Avrupa Birliği üye ülkeleri de aynı serbestlikten yararlanmaktadır. Bu ülkeler arasında bulunan Arjantin 365 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla; Bosna-Hersek, Sırbistan ve Brunei 60 gün içinde 30 günü aşmamak kaydıyla; Hong Kong ise 14 güne kadar vizeden muaftır. Gürcistan, Moldova, Ermenistan, Özbekistan ve Azerbaycan ülkelerinin vatandaşları ise sınırsız süre ile vizesiz seyahat edebilmektedir.

Bazı ülkelerin vatandaşlarına ise 16 Nisan 2017 tarihi itibarı ile davet mektubuna gerek olmadan ülkeye giriş izni verilmiştir. Bu ülkeler arasında Meksika, Yeni Zelanda, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Arnavutluk, Bahreyn, Guatemala, Kuveyt ve Malezya bulunmaktadır.

Katar, Küba, Uruguay, Mısır, Kuveyt, Vietnam, Arnavutluk, İran, , Venezuela, Fas, Singapur, Tayland, Çin, Peru, Kamboçya, Dominik Cumhuriyeti, Laos ve Türkmenistan ülkelerinin diplomatik pasaport ve hizmet pasaportu sahipleri vizeden muaftır. Diplomatik pasaport sahibi Meksika ve Hindistan vatandaşları da vizesiz seyahat edebilmektedir.

Ukrayna Vize Türleri

Ukrayna vizeleri seyahat amacı ve süresine göre değişiklik göstermektedir.

B Tipi (Transit) Vize

En fazla 5 günlük verilen transit vizeler vatandaşların Ukrayna üzerinden diğer bir ülkeye geçişine imkan tanımaktadır. Transit vize tekli ya da çoklu geçişler için kullanılabilmektedir. Gerekli belgeler sunulduğu takdirde en fazla 1 yıl geçerli olan transit vize de alınabilmektedir.

Transit vize alabilmek için bazı kriterlere uymak gerekmektedir. Seyahat edilecek 3. ülkeye giriş hakkı tanıyan vize, ilgili ülke vize istemiyorsa resmi bir belge ya da uluslararası geçerliliği olan taşıma ruhsatı bu kriterler arasında bulunmaktadır.

C Tipi (Kısa Süreli) Vize

Kısa süreli vize 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkede seyahat etmek isteyen vatandaşlara verilmektedir. Yalnızca turistik geziler için değil ticari faaliyetler, aile ziyaretleri, tıbbi tedavi, stajlar ve farklı nedenlerle de alınabilmektedir. Tek, çift ya da çoklu giriş hakkı tanıyan C Tipi vizenin geçerliliği ise en fazla 5 yıldır.

Kısa süreli vizelerde seyahat amacına uygun olarak davet mektubu da talep edilmektedir. İş seyahatlerinde şirketlerden, medikal tedavilerde hastanelerden, resmi görevlerde Ukrayna hükümetinden ve aile ziyaretlerinde belediyeden alınan davet mektupları geçerlidir. Turistik seyahatlerde ise davet mektubu yerine turizm acentelerinden alınacak ödeme makbuzları kabul edilmektedir.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Geçici oturma izni olarak da bilinen D tipi vize Ukrayna’da en az 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. 16 farklı çeşidi bulunan D tipi vizeler genellikle aile birleşimi, çalışma, uzun dönemli eğitim ve yatırım faaliyetleri için alınmaktadır.

Çalışma vizesi almak isteyenlerin onaylı çalışma izni ya da iş anlaşması beyan etmesi gerekmektedir. Yabancı bir şirketten alınacak davet mektubu, resmi kurumlardan alınan ve başvuru sahiplerinin uzun dönem çalışmasına olanak veren belge ya da göçmenlik belgesi de uzun süreli vize başvurularında kullanılabilmektedir.

Ukrayna Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Vize başvuruları en erken 3 ay önce yapılabilmektedir.
  • Vize başvuru formu İngilizce ya da Türkçe dillerinde, eksiksiz ve hatasız şekilde doldurulmalıdır.
  • Konsolosluğun talep ettiği belgelerde bulunan bilgilerin tutarlı olması gerekmektedir.
  • Vize başvurularında pasaportların yıpranmamış olmasına ve 10 yıldan eski olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

Ukrayna Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

  • Pasaport (Dönüş tarihi itibarıyla 3 ay daha geçerli olması gereken pasaportların en az 2 sayfasının boş olması ve en fazla 10 yıllık olması gerekmektedir.)
  • Ukrayna vize başvuru formu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf (3,5X4,5 cm boyutlarındaki fotoğraflar beyaz fon önünde çektirilmelidir.)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Son 2 aya ait banka hesap dökümü (Seyahati karşılayacak finansal durumu desteklemelidir.)
  • Otel ve gidiş/dönüş uçak bileti rezervasyon dökümleri
  • Vize harç ücretinin yatırıldığına dair dekont
  • Seyahat amacı ve süresi ile finansal desteği belirten dilekçe
  • Davet mektubu
  • SGK işe giriş belgesi ve maaş bordrosu (Sigortalı çalışanlar için geçerli)
  • Faaliyet belgesi ve imza sirküleri (İşverenler için geçerli)
  • Varsa tapu ve kira kontratı ve araç ruhsatı bilgileri

 

Başvuru Merkezleri

  • Ukrayna Büyükelçiliği

Adres: Sancak Mahallesi, 512. Sokak. No: 17, Çankaya/ Ankara

Telefon: +90 312 441 54 99

Görev Bölgeleri: Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Aydın, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak.

  • İstanbul Başkonsolosluğu

Adres: Şenlikköy Mah., Adakale Sokak, No: 13, Yeşilköy, Bakırköy/İstanbul

Telefon: +90 212 662 25 41

Görev Bölgeleri: Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova.

  • Antalya Başkonsolosluğu

Adres: Çaybaşı Mahallesi, 1350. Sokak, No: 24 Muratpaşa/Antalya

Telefon: +90 242 312 33 77

Görev Bölgeleri: Adana, Antalya, Burdur, Karaman, Mersin ve Muğla.

Randevu Nasıl Alınır?

Randevular için Ukrayna konsolosluklarına ya da konsolosluklar tarafından resmi olarak görevlendirilen danışma merkezlerine başvurabilirsiniz. Aynı zamanda, farklı bir ülkede bulunan vatandaşlar da o ülkedeki Ukrayna konsolosluklarından uzun dönemli vize talebinde bulunabilmektedir.

Vize İşlemleri ve Takibi

  • 90 günden uzun sürecek seyahatleriniz için D tipi vizeye başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
  • Vize başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurduktan ve harç ücretini yatırdıktan sonra konsolosluklara ya da danışma merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.
  • Ardından belgelerinizi hazırlayarak randevu talep edebilirsiniz. Konsoloslukların belirlediği gün ve saatte bu belgeler ilgili kuruma teslim edilmektedir.
  • Konsoloslukların yoğunluğuna bağlı olarak en kısa sürede vize süreci sonuçlanmaktadır. Bu süreçte vize takibini hem konsolosluklardan hem de danışma merkezleri aracılığı ile yapabilirsiniz.

Ukrayna Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Ukrayna vizesi en geç 10 iş gün içinde çıkmaktadır. Bununla birlikte konsoloslukların yoğun olması, resmi tatil dönemleri ya da başvuru sahiplerinden ek belge istenmesi gibi nedenlerle bu süre 30 iş gününü bulmaktadır. Bu durumları düşünerek başvurularınızı 1 ay önceden yapabilirsiniz.

Ukrayna konsolosluklarına hızlı vize için de başvurmak mümkündür. En geç 5 iş günü içinde çıkan vize için diplomatik bir görevde olmak ya da geçerli bir nedeni resmi olarak belgelemek gerekmektedir.

***

NOT: Bu yazı Mart 2020 tarihinde hazırlanmıştır. Lütfen bilgilerin güncelliğini resmi kaynaklardan kontrol etmeyi unutmayınız.

UYARI: Covid-19 pandemisi nedeniyle gideceğiniz ülke için henüz vize başvuruları başlamamış olabilir. Lütfen ilgili merkezlerden resmi ve güncel bilgileri almayı unutmayınız.

***

Ukrayna Vize Başvurusu

Doğu Avrupa’da bulunan Ukrayna, özellikle yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Turizm ve ticaret gibi nedenlerle ülkeye seyahat edebilmek içinse bazı durumlarda vize almak gerekmektedir.

Sizin için hazırladığımız rehberi inceleyerek Ukrayna’nın vize prosedürü hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ukrayna Uçak Bileti Aldınız Mı?

Ukrayna konsoloslukları vize başvurusunda bulunanlardan gidiş/dönüş uçak bileti dökümünü talep etmektedir. Vize sürecinde sorun yaşamamak için erkenden Ukrayna uçak bileti rezervasyonu yaptırabilir ve avantajlı fiyatlarla seyahat edebilirsiniz.

 

Tüm Vize Rehberleri

Almanya Vize Rehberi

Arnavutluk Vize Rehberi

Avusturya Vize Rehberi

Azerbaycan Vize Rehberi

Bahreyn Vize Rehberi

Belçika Vize Rehberi

Birleşik Arap Emirlikleri Vize Rehberi

Bosna-Hersek Vize Rehberi

Çek Cumhuriyeti Vize Rehberi

Danimarka Vize Rehberi

Fas Vize Rehberi

Finlandiya Vize Rehberi

Fransa Vize Rehberi

Gürcistan Vize Rehberi

Hollanda Vize Rehberi

Irak Vize Rehberi

İngiltere Vize Rehberi

İran Vize Rehberi

İspanya Vize Rehberi

İsrail Vize Rehberi

İsveç Vize Rehberi

İsviçre Vize Rehberi

İtalya Vize Rehberi

Katar Vize Rehberi

Kazakistan Vize Rehberi

Kıbrıs Vize Rehberi

Kırgızistan Vize Rehberi

Kosova Vize Rehberi

Kuveyt Vize Rehberi

Lübnan Vize Rehberi

Macaristan Vize Rehberi

Makedonya Vize Rehberi

Mısır Vize Rehberi

Norveç Vize Rehberi

Romanya Vize Rehberi

Rusya Vize Rehberi

Sırbistan Vize Rehberi

Suudi Arabistan Vize Rehberi

Türkiye Vize Rehberi

Ukrayna Vize Rehberi

Umman Vize Rehberi

Ürdün Vize Rehberi

Yunanistan Vize Rehberi

SIKÇA SORULAN SORULAR

Ukrayna uçuşları iptal mi?

Ukrayna havasahasının kapatılması nedeniyle Pegasus Ukrayna uçuşları iptal edilmiştir. Uçuşların iptal tarihi ve bilet iade-iptal işemlerinizle ilgili Güncel Duyurular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Ukrayna vize istiyor mu?

Ukrayna, T.C. vatandaşlarından yalnızca vize değil pasaport bile istemiyor! Ülkeye pasaportsuz kimlikle seyahat edebilirsin. Havalimanı kontrolleri sırasında ise otel rezervasyonu ve dönüş bileti çıktını yanında bulundurmanda fayda var.

Ucuz Ukrayna uçak bileti nasıl alırım?

Ukrayna, genellikle hava sıcaklığının yüksek olduğu yaz sezonunda ziyaret ediliyor. Bu nedenle, bu dönemde uçak bileti fiyatları da artıyor. Bütçene uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilmek için kış aylarını tercih edebilirsin. Aynı zamanda, kampanya ve promosyonlarımızla erken rezervasyon avantajından da yararlanabilirsin.

Ukrayna seyahati için ideal dönem nedir?

Karadeniz’e kıyısı olan Ukrayna’da hem karasal iklim hem de ılıman iklim hakim. Sahile yakın noktalarda, özellikle yaz sezonunda hava sıcaklıkları yüksek olmasına rağmen iç kesimlerde ise kış mevsimi oldukça soğuk ve sert geçiyor. Eğlence dolu bir tatil dönemi için en uygun zaman ise mayıs-eylül ayları arası. Kayak yapmak istiyorsan kış mevsimini tercih etmen gerek.

Ukrayna’yı neden ziyaret etmeliyim?

Her mevsim farklı bir güzellik barındıran Ukrayna’da görecek çok şey var! Sıra dışı eğlence hayatı ve renkli kültürüyle hiç sıkılmayacağın bir seyahat deneyimi seni bekliyor. Yaz sezonunda plajda güneşlenilebilen kışınsa kayak yapılabilen Ukrayna her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki saat farkı nedir?

Türkiye’nin yerel saati Ukrayna’dan 1 saat ileride bulunuyor.

Yukarı Yukarı